Uddelte hash-reklamer

Visitkort med teksten "God røg - hash sælges"

"God røg - hash sælges. Du ringer - vi bringer!"

Ordene stammer fra visitkort, som flere borgere i Aarhus på det seneste har modtaget i deres postkasse. Da kortene også var forsynet med kontaktnumre, virkede det umiddelbart som en let opgave for Østjyllands Politi at finde frem til afsenderen.

Problemet var bare, at politiet som udgangspunkt ikke må udøve "agent provocateur", altså fremprovokere en lovovertrædelse.

- Det har været rigtig frustrerende for os. Vi har fået mange henvendelser fra borgere, der føler sig provokeret af den fremgangsmåde, og som har svært ved at forstå, hvorfor politiet ikke kan gøre noget, lyder det fra lederen af Østjyllands Politis specialpatrulje, vicepolitikommissær Kristian Harlev Sørensen.

Gemte hash i Mølleparken

Men i sidste uge gav retten så politiet en særlig tilladelse til at udøve agentvirksomhed, og på baggrund af det kunne Østjyllands Politiet aflytte flere af de telefonnumre, der er blevet reklameret for i borgernes postkasser.

Mandag aften ringede betjentene derfor selv efter noget hash, hvilket førte til anholdelse af tre personer, der nu er blevet sigtet for salg af euforiserende stoffer. Derudover har politiet haft fat i flere af de købere, der er blevet afsløret i forbindelse med telefonaflytningen.

- Vi har indtil nu sigtet tre personer for at have købt hash, men vi har endnu ikke haft fat i alle dem, vi har aflyttet, så der vil blive rejst flere sigtelser de kommende dage, siger Kristian Harlev Sørensen, der ikke vil afvise, at politiet en anden gang vil benytte sig af samme fremgangsmåde.