Ubuden universitetsgæst: Viftede med kniv og gemte tyvekoster

En ubuden gæst på Aarhus Universitet viftede onsdag med en kniv foran to af de ansatte og viste sig efterfølgende at gemme på flere tyvekoster derhjemme.

Mens universitetselever klager over fysiske eksaminer, er der imidlertid andre, der møder fysisk op i universitetskælderen.

Onsdag morgen opdagede en medarbejder fra Aarhus Universitet en fremmed mand, der gik rundt i universitetets kælderlokaler på Fuglesangs Allé i Aarhus V.

Da medarbejderen henvendte sig til manden og spurgte, om han måtte se hans identifikation, fortsatte manden blot sin færden ned gennem gangene. Medarbejderen tilkaldte herefter en kollega.

Inden manden forlod universitetskælderen, viftede han ifølge medarbejderne med en kniv, mens han råbte trusler og skældsord.

Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport torsdag. 

Flere tyvekoster fundet

Da de to medarbejdere fra Aarhus Universitet havde afgivet signalement af manden, fik en politipatrulje mistanke til en 43-årig mand, der bor i Åbyhøj. 

Da de mødte op på adressen stod manden udenfor. Han var klædt i tøj, der svarede nøje til det, vidnerne havde beskrevet. Manden blev derfor anholdt og sigtet for trusler på livet.

Men det blev ikke ved det. 

For under visitationen af den 43-årige, fandt betjentene kokain og hash, som han blev sigtet for at besidde. 

Og i tasken, som manden bar på ryggen, lå der noget kameraudstyr og en telefon. Det viste sig, at udstyret var blevet stjålet i forbindelse med et indbrud i en bil på Fenrisvej i Aarhus V samme morgen. 

I tasken lå der også op til flere mobiltelefoner, der formentligt var blevet stjålet i Bilka i Tilst dagen før.

Til sidst fandt betjentene en pung, der tilhørte en 22-årig kvinde, der samme morgen havde befundet sig i universitetsbygningen og havde fået stjålet sin pung fra hendes jakke, der havde hængt på stedet. 

Den 43-årige blev på baggrund af fundene sigtet for tyverierne.