Tyven går efter din cykelkurv

Politiet oplever bølge af tyverier begået mod kvinder

Østjyllands Politi oplever i stigende grad, at kvinder får stjålet deres tasker fra cykelkurven, mens de cykler.

Alene i går oplevede fem kvinder i Aarhus-området, at få stjålet deres taske fra cykelkurven mens de cyklede. Fælles for alle episoderne er, at en person kører forbi de cyklende kvinder, tager hånden ned i cykelkurven, enten foran eller bagpå cyklen, nupper deres taske og kører hurtigt fra stedet. 

Og den type tyveri er, sammen med tyveri fra ældre damers rollatorer, blevet mere udbredt på det seneste. Det oplever medarbejderne i Østjyllands Politis forebyggelsesafdeling.

- Vi oplever en kraftig stigning i de to typer af tyveri. Siden starten af september har vi haft 30-40 sager af den type. Det går typisk ud over de yngre kvinder på cykel, og de ældre kvinder der går med rollator. Og vi kan se, at størstedelen af episoderne finder sted i det nordlige Aarhus, siger leder af forebyggelsessektionen i Aarhus, vicepolitikommissær, Morten Daugaard.

Han opfordrer på det kraftigste folk til at have deres taske på sig, i stedet for i cykelkurven, eller i det mindste dække den til, når den ligger i cykelkurven.

Og så opfordrer han også folk til at have deres telefon i en jakkelomme i stedet for i tasken.

- Vi er meget afhængige af, at folk hurtigt kan ringe til politiet på 114, når de har været udsat for tyveri. Det øger vores chancer for at fange gerningsmanden betragteligt. For det går ofte meget hurtigt og signalementet er sparsomt, og så har vi ikke meget at gå efter, hvis vi først får anmeldelsen flere timer senere, siger Morten Daugaard.