Tyve sendt bag tremmmer

En gruppe indbrudstyve er blevet idømt samlet 6,5 års fængsel efter en stribe organiserede indbrud

Foto: Colourbox

Det var indbrudstyvenes egen videoovervågning, der blev et af de afgørende beviser i en sag, der torsdag sendte de fire mænd bag tremmer i samlet mere end seks år.

Indbrudstyvene, der er fra Aarhus-området, havde indlogeret en stjålet Audi, som skulle bruges til indbruddene, på en bekendts landejendom.

På ejendommen havde de installeret alarmer og overvågningskameraer, der ifølge Østjyllands Politi formentlig var tiltænkt, at indbrudstyvene ikke skulle få uanmeldt besøg af politiet på adressen.

Men det gjorde de.

Politiet kom på sporet af indbrudstyvene, og det lykkedes at ransage ejendommen udenom alarmsystemer og overvågningskameraer.

På ejendommen fandt politiet den stjålne Audi og adskillige tyvekoster, primært designermøbler.

Derudover gjorde politiet et fund, som viste sig at være vigtigt for sagen.

Fandt harddisk med optagelser

Under ransagningen blev der nemlig fundet en harddisk med optagelserne fra ejendommens videokameraer gennem en periode på tre måneder.

På den måde blev tyvenes egne optagelse brugt i retssagen mod dem. I Retten kunne dommeren derfor se optagelser af, hvordan indbrudstyvene flere gange kørte af sted i den stjålne Audi om natten for så at komme tilbage igen nogle timer senere. Sammenholdt med såkaldte masteoplysninger opsnappet fra Audien, når den var ude at køre, de fundne koster og modtagne anmeldelser om indbrud fra virksomheder og privatpersoner flere steder i Jylland, kunne politiet herefter fastlægge gruppens færden.

Døm for en stribe indbrud

De tre mænd er nu dømt for at stå bag fire indbrud hos private, heraf et forsøg på indbrud, samt syv indbrud i virksomheder, herunder tre forsøg på indbrud, i perioden fra marts til juni 2014.

Gruppens tre mænd samt ejeren af landejendommen i Hedensted blev torsdag alle dømt i sagen.

En 30-årig mand blev idømt 2,5 års fængsel, mens en 33-årig mand og en 26-årig hver fik 1,5 års fængsel. Ejendommens ejer på 37 år blev idømt 1 års fængsel. Den 37-årige har ikke deltaget aktivt i indbruddene, men blev dømt i sagen for hæleri og medvirken til indbrud og tyveri ved at have stillet sin ejendom til rådighed for de tre indbrudstyve.

Designermøbler udset via boligannoncer

Østjyllands Politi mener, at gruppen har arbejdet organiseret og formentlig efter bestilling fra andre, og at de primært er gået efter designermøbler, som blandt andet er blevet udset via boligannoncer.

- Det bekræfter vores formodning om, at indbrudstyvene bruger billederne fra købs- og salgsannoncer til at planlægge deres næste indbrud, hvis de kan se, der er designmøbler eller andre værdifulde effekter at komme efter. Så det er nok en god ide at have sig det for øje, når man offentliggør billeder af sit hjem i forbindelse med et hussalg, siger Philip D.D. Møller, der er anklager ved Østjyllands Politi.

Værdien af de stjålne designermøbler løber ifølge Østjyllands Politi op i 900.000 kroner, og politiet ved endnu ikke, hvem de mange koster er blevet afsat til.

Udover fængselsstraffe er de fire mænd dømt til at betale en kollektiv erstatning på 400.000 kroner til forsikringsselskaber.