Tykt lag asfalt skal beskytte sarte fliser på Strøget

Der er blevet lagt et tykt lag asfalt på Ryesgade i Aarhus, der skal beskytte gågadens skrøbelige fliser

Aarhusianere, der i løbet de seneste par dage har været en tur ned ad Ryesgade i Aarhus, har muligvis betrådt et stort tykt lag asfalt midt på gågaden.

Asfalten, der er lagt oven på en fiberdug, skal beskytte gadens skrøbelige granitfliser, mens Skt. Knuds Skole skal renoveres.

For fliserne kan ikke tåle den tunge vægt fra de lastbiler, der skal køre op til byggepladsen. Derfor har man lagt asfalten, så trykket bliver fordelt på en større flade.

- Vi har gjort det flere steder i byen, når vi har noget, vi gerne vil skåne, siger Kim Gulvad Svendsen, chef for drift og myndighed i Aarhus Kommune. 

Læs også Sådan kommer ny Aarhus-bydel til at se ud

Ved Immervad og Åboulevarden har der tidligere været lignende fliser. Men de knækkede allerede ved den lette trafik, der er på området.

- Gågade-belægningen er pæn og god. Men når man laver noget i små stykker, som fliserne er, så er det ikke velegnet til tung trafik, da det kan knække, fortæller Kim Gulvad Svendsen, der påpeger, at asfaltens kanter stadig mangler at blive rettet til.

Ikke særligt æstetisk

Det store stykke asfalt vækker ikke begejstring hos Cityforeningen.

- Foreningens holdning til det er, at det bestemt ikke er noget af det mest æstetiske, som vi har set. Det skæmmer jo helhedsindtrykket af Ryesgade, når man kommer fra banegården, siger Claus Bech, der er direktør for Aarhus Cityforening. 

Læs også Kendt genbrugsstation rykker permanent til Sydhavnen

Men ifølge kommunen er asfalten den mindst generende metode. Alternativet vil nemlig være store køreplader, som man ser på mange byggepladser.

- Men de har det med at slå sig, og i fugtigt vejr kan de blive meget glatte, siger Kim Gulvad Svendsen.

 Asfalten er betalt af bygherrerne, og tilladelsen, der er givet til den beskyttende asfalt, løber ud 6. oktober.