Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

Elever fra Egå Gymnasium udgør knap halvdelen af alle deltagere i årets finale i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence.

Egå Gymnasium i Aarhus er blevet skarpe til at uddanne fremtidens unge forskere. Eleverne fra Egå udgør nemlig halvdelen af alle deltagere i årets finale i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence – ’Årets unge forsker 2021’.

To af de elever, der er med i finalen, er tvillingerne Frederikke og Nanna Kalmar. De er 17 år gamle og går i 1.x på Egå Gymnasium.

To gange før har pigerne været med i konkurrencen – den ene, Frederikke Kalmar, vandt som 14-årig med et program, der ved hjælp af statistik og billeder kan regne ud, hvor gamle folk er.

Året efter deltog pigerne med en ide til at lave et køleskab uden strøm. Det gav dem en semifinaleplads i konkurrencen.

- Fedt med en masse ny viden

I mellemtiden er pigerne begyndt i gymnasiet, og i år er de altså i finalen igen - den her gang med hver deres projekt:

- Det er mega fedt at få en masse ny viden og også arbejde koncentreret med det, og ligesom få et resultat ud af det, siger Nanna Kalmar til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er ret fedt, at man ligesom bliver taget alvorligt på en måde. At man kan lave det her stykke arbejde, og der er nogen, der tager det alvorligt, lyder det fra Frederikke Kalmar.

Rektor Martin Ingemann kalder det fantastisk, at så mange elever fra Egå Gymnasium er kommet i finalen i talentkonkurrencen.
Rektor Martin Ingemann kalder det fantastisk, at så mange elever fra Egå Gymnasium er kommet i finalen i talentkonkurrencen.

Egå Gymnasium har rekordmange projekter med i konkurrencen ’Årets unge forsker 2021’, hvilket vækker begejstring hos rektor:

- Det er helt fantastisk. Det er et super flot resultat, og det er fortjent, for jeg ved, at de har arbejdet benhårdt for det alle sammen, siger Martin Ingemann, rektor på Egå Gymnasium, til TV2 ØSTJYLLAND.

Fremragende lærere og engagerede elever

Intet mindre end 23 af i alt 50 projekter i årets finale er sat i søen af elever fra Egå.

- Det skyldes dels, at vi har nogle fremragende lærere, der griber den her opgave og synes, at det er spændende. Og så har vi nogle elever, der også lader sig rive med og går ind i opgaven med gåpåmod og engagement, og som så i øvrigt er superdygtige, siger Martin Ingemann.

Nanna og Frederikke Kalmar håber, at konkurrencen kan være med til at udvikle dem til nogle af fremtidens naturvidenskabelige helte.

- Det kunne være ret spændende at kunne lave en af de nye løsninger på for eksempel klimakrisen, for der er jo meget, der tyder på, at vi skal finde nogen nye teknologier for at komme ud af den krise, og det kunne være ret interessant at kunne lave de her løsninger, siger Nanna Kalmar.

Tvillingerne skal fremlægge deres projekter på søndag, og tirsdagen efter er der præmie- overrækkelse. Det hele foregår virtuelt. 

Se hel indslaget med Nanna og Frederikke Kalmar.


Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

20200925-111828-L-1920x1280we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Dagens mest læste