Tusindvis af aarhusianere skal igen arbejde hjemmefra

Fredag blev nye tiltag meldt ud for at bringe smittespredningen i Aarhus under kontrol. Tusindvis skal arbejde hjemmefra, når de møder på arbejde mandag.

Styrelsen for Patientsikkerhed i samarbejde med Aarhus Kommune valgt at opfordre til hjemmearbejde i videst muligt omfang.

Med et drastisk stigende smittetal i Aarhus Kommune, blev der fredag iværksat nye tiltag for at bringe smittetallene i Aarhus ned.

Blandt andet har Styrelsen for Patientsikkerhed i samarbejde med Aarhus Kommune valgt at opfordre til hjemmearbejde i videst muligt omfang.

Læs også Krav om mundbind i offentlig transport i Aarhus - se alle tiltag her

Det har flere af de største aarhusianske virksomheder allerede rykket på. Nedenfor kan du danne dig et overblik.

Foruden tiltaget om hjemmearbejde følger også ni andre tiltag, der skal medvirke til at få smittespredningen i Aarhus under kontrol:

Udviklingen i Aarhus Kommune kalder på konsekvent handling.

Magnus Heunicke (Soc.dem), sundheds- og ældreminister

- Udviklingen i Aarhus Kommune kalder på konsekvent handling. Derfor sætter vi massivt ind med lokale tiltag, så udviklingen kan vendes. Der er tale om en målrettet lokal indsats, og jeg opfordrer alle i Aarhus til at følge anbefalingerne, lød det fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (Soc.dem) fredag.

Tiltagene vil foreløbigt gælde de næste 14 dage.

AARHUS KOMMUNE

Hos Aarhus Kommune sendes alle medarbejdere, hvor det ikke er strengt nødvendigt at være på arbejdspladsen, hjem.

 - I første omgang sender vi fra mandag og 14 dage frem alle hjem at arbejde, og så håber vi med den række af tiltag og initiativer, der er sat i gang, at smittespredningen falder, så vi igen kan vende tilbage til arbejdspladsen om to uger, siger borgmester Jacob Bundsgaard til Århus Stiftstidende.

Aarhus Kommune er med sine cirka 22.000 medarbejdere den største arbejdsplads i kommunen.

VESTAS

Den aarhusianske vindmøllevirksomhed Vestas, benytter weekenden til at afgøre, hvem der skal arbejde hjemmefra.

  • Vi har meldt ud til vores medarbejdere i Aarhus, at vi giver en melding henover weekenden, siger Kristian Holmelund Jakobsen, pressechef hos Vestas, til TV2 ØSTJYLLAND.

Vestas har hovedkvarter i Aarhus N.

SALLING GROUP

Allerede torsdag tog Salling Group konsekvensen af det høje smittetal i Aarhus og sendte halvdelen af de ansatte hjem fra hovedkontoret i Årslev.

  • Det er foreløbigt i 14 dage. Men vi vil tage en vurdering hver dag, oplyser Jacob Nielsen, pressemedarbejder hos Salling Group til TV2 ØSTJYLLAND.

Salling Group ønsker ikke at oplyse, hvor mange ansatte der er tale om, men fortæller at det er medarbejdere inden for alt fra logistik til drift, indkøb og marketing.

AARHUS UNIVERSITET

Aarhus Universitet har meldt ud til deres ansatte, at de i videst muligt omfang skal arbejde hjemmefra frem til og med den 23. august.

Medarbejderne må gerne komme ind og hente udstyr og materiale, hvis der er behov for det. Det er den nærmeste leder, der afgør, i hvilket omfang medarbejdere skal varetage arbejdet hjemmefra i perioden.

Aarhus Universitet havde i 2019 omkring 8.000 ansatte.

ARLA

På Arlas hovedkvarter i Aarhus er de 1500 ansatte blevet bedt om at arbejde hjemmefra i videst muligt omfang.

- Vi tager myndighedernes anbefalinger alvorligt og har bedt medarbejdere om at arbejde hjemme. Hvis de har nogle opgaver, de ikke kan løse hjemmefra, skal de finde ud af det med deres nærmeste leder, siger Åse Andersson, pressechef hos Arla, til TV2 ØSTJYLLAND.

Virksomheden i Aarhus har endnu ikke været fuldtallige tilbage på arbejde. Inden sommerferien var 50 procent af de ansatte i Aarhus tilbage, mens resten fortsat arbejdede hjemmefra. 

- I løbet af foråret har det vist sig, at det fungerer rigtig fint. Virksomheden er kørt godt videre, og vi har holdt møder online, fortæller Åse Andersson. 

TV2 ØSTJYLLAND arbejder på en kommentar fra Bestseller.