Turisterne glade for Aarhus: - Det har været vildt fascinerende

Krydstogtturisterne strømmer til Aarhus for tiden, og hvis man spørger dem selv, så er der kun positive ord om den østjyske by

01:05

VIDEO: Alene i denne måned vil der komme 10 krydstogtsskibe med over 20.000 internationale gæster til Aarhus. Mød nogle af dem her.

Mange aarhusianere har nok fået øje på de mange store krydstogtskibe, der de seneste år er dukket op i havnen ved Aarhus. Med sig har de mange turister, som tilbringer en dag i byen.

Det er også tilfældet denne sommer, hvor der i går, fredag, lagde ikke mindre end tre krydstogtskibe til i havnen i Aarhus, og de mange gæster ombord havde en god dag i det østjyske.

Læs også Aarhus hædret for at lokke krydstogtturisme til byen

- Det har været vildt fascinerende, især museet, siger Narelle Thomas fra Australien.

Byens attraktioner er på programmet

Ikke overraskende er det Aarhus’ største attraktioner, der står for skud, når det gælder et endagsbesøg for turisterne, men der kan også nås en del på sådan en dag.

- Vi havde en fin rundtur. Vi var i Den Gamle By, vi var i Domkirken, og vi var på Moesgaard, siger Jan Mulqueeny fra USA

Brostenene var ret svære at gå på, men bortset fra det var det rigtig fint.

Tom Holtshouse, turist, USA

Det var dog ikke alt, der var lige nemt for alle de cirka 4200 gæster, der fredag ankom til Aarhus. Er man ikke fra en europæisk by, så kan de gamle gader nemlig godt præsentere nogle udfordringer.

- Brostenene var ret svære at gå på, men bortset fra det var det rigtig fint, lyder det fra Tom Holtshouse fra USA.

Tid til butikker

Det er ikke kun Aarhus’ mange museer, der får noget ud af det, når de store krydstogtskibe ankommer i Aarhus Havn. Der bliver nemlig også tid til lidt shopping i de aarhusianske gader, mens turisterne er her.

- Jeg har købt en kaffemaskine. Jeg har købt noget kaffefløde. Det hele er kaffe, siger Robert Taggart fra Canada.

Kigger man på juni alene, så vil der i denne måned komme hele 10 krydstogtsskibe med over 20.000 internationale gæster til Aarhus, og det kommer til at kunne mærkes på den aarhusianske økonomi, mener direktør for VisitAarhus, Peer Kristensen.

- Attraktionerne tjener masser af penge på turisterne, det samme gør de guides, der leder dem dertil og så videre og så videre. Der er mange led i værdikæden. 

Krydstogtskibet Serenade of the Seas lagde lagde fredag an i Aarhus. Med sig havde det store skib 2.450 gæster.

Og så gør det da absolut heller ikke noget, at vejret for tiden viser sig fra så flot en side i det østjyske, lyder det fra krydstogtsturisterne.

- Helt klart. Vi skal få det meste ud af det flotte solskin, siger Robin McAulffe fra Australien.

Tre krydstogtskibe er rekord

Krydstogtskibene Serenad of the Seas, Seabourn Quest og Aiadaura lagde fredag til i Aarhus, og det var faktisk en ny rekord. Det er nemlig første gang, at tre krydstogtsskibe ankommer til Aarhus samme dag.

Selvom det er rekord, at tre krydstogtskibe kommer til Aarhus på én dag, vil rekorden dog passagermæssigt blive overgået to gange senere i sæsonen, selv om der kun ligger to skibe ved kaj samtidig. 

Læs også I dag sættes der ny krydstogt-rekord i Aarhus - og det er kun starten

Den 26. juni besøges Aarhus af det enorme krydstogtskib Costa Favolosa, der har plads til 3.780 gæster. Samme dag anløber krydstogtskibet Rotterdam med 1.404 passagerer. Det er i alt 5.184 gæster.

I 2018 vil 41 krydstogtskibe lægge til i Aarhus Havn.