Turister vilde med Aarhus

Udvikler sig mere positivt end resten af landet

Turisterne strømmer i disse år til Aarhus. Flere kulturelle samlingspunkter som ARoS og Den Gamle By har sat besøgsrekorder.

I perioden 2008 til 2011 steg turisme-omsætningen i byen med hele 29 procent - eller godt syv procent i hvert af de tre år. Til sammenligning var stigningen i København kun knap tre procent per år og lidt over tre procent i Aalborg.

Og udviklingen ser ud til at fortsætte - ikke mindst erhvervsturismen er for alvor begyndte at vokse byen. Væksten i erhvervsturisme har i perioden 2011-2013 været på 16,9 procent i Aarhus kommune, mens den generelle vækst i Danmark har været omkring fem procent og i København 5,9 procent.

Og ifølge borgmester Jacob Bundsgaard (S) er nøglen til den store vækst en anderledes strategi over for turisterne.

- I stedet for at vente på, at turisterne kommer hen til os på et stationært turistkontor, kommer vi nu i stedet ud til dem - netop dér hvor turisterne er. En moderne strategi, som har medført, at Aarhus servicerer langt flere gæster end tidligere, siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), i en pressemeddelelse.

Med til historien hører også, at byens permanente turistkontor, der betjente ca. 10.000 gæster om året, er blevet lukket.