Turistchef jubler over stjerner

VisitAarhus glæder sig over tre michelinstjerner i Aarhus

01:38

1 af 2

Det er ikke kun de tre hæderkronede restauranter i Aarhus, der i dag modtog hver deres michelinstjerne, der kan nyde godt af hæderen.

Hele Aarhus-by kan få gavn af, at der nu er michelinrestauranter at finde i byen, lyder det fra direktør i turistorganisationen VisitAarhus Peer H. Kristensen:

- Det er jo en af de største dage i byens turist-historie. Vi har jo godt vidst i mange år, at vi har et godt gastronomisk miljø i Aarhus, men så det, at det nu også bliver anerkendt. Vi kan nu også som turistorganisation gå ud og bruge det her, forklarer han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Redaktør: Flere stjerner på vej

Han fortæller, at det er noget, turisterne har efterlyst, og at det har været svært at overbevise dem om det gastronomiske niveau:

- Så siger de til os: "I har jo ingen stjerner, så det kan jo ikke passe, at I siger, at I er gode på den gastronomiske side". Det kan vi sige nu, og vi kan også vise det, siger Peer H. Kristensen.

Han understreger, at det også er vigtigt, at det er hele tre restauranter, der har fået en michelinstjerne:

Se også: Forbigået af Michelin

- Det handler jo ikke kun om et enkeltstående produkt - det med, at der er tre, der har fået stjerner, det er jo med til at underbygge hele vores historie om det høje gastronomiske niveau, siger han.

Hør mere om, hvad Aarhus kan bruge stjerneregnen til i videoen øverst på siden.