Ture for drenge var ulovlige

Muslimsk friskole får kritik for pilgrimstur kun for drenge

Det var i strid med loven, da den muslimske friskole, Lykkeskolen, i Aarhus valgte udelukkende at sende skolens drenge af sted på pilgrimstur til Mekka.

Det konkluderer Undervisningsministeriet, som nu vil have skolen til at betale 111.000 kroner tilbage. Penge, der er blevet givet i tilskud til pilgrimsturene.

Det skriver Altinget.dk.

Lykkeskolen kom i søgelyset i 2014, hvor blandt andet TV 2 | ØSTJYLLAND satte fokus på skolens ture for drenge til Mekka. Turene er et tilbud til skolens 7. og 8. klasser.

Se også: Ingen piger på pilgrimsrejse

Ifølge Lykkeskolen er det myndighederne i Saudi Arabien og ikke skolen selv, som har dikteret, at kun drenge måtte deltage.

Den forklaring er ifølge Undervisningsministeriet ikke i orden. Ministeriet mener, at turene er i strid med friskoleloven og princippet om, at drenge og piger skal sidestilles i undervisningen.

I en mail til TV 2 | ØSTJYLLAND vedhæfter Lykkeskolens ledelse en udtalelse fra skolens bestyrelse, der stammer fra august 2014. Dengang valgte skolen at lave praksis om, så der ikke i fremtiden vil blive arrangeret flere drengeture:

- Der er truffet beslutning om, at Lykkeskolen ikke vil arrangere ture, hvis de kun er for et køn alene, ikke indgår i undervisningsplanen, og ikke generelt lever op til Undervisningsministeriets love og regler, skriver skolebestyrelsen.