Truer med blokade

Kørerlærerforening utilfreds med trafik-kaos

Midtbykaos øger dumperisikoen for eleverne og de aarhusianske kørerlærer truer nu med blokade.

Det er realiteten for de aarhusianske køreskoleelever, hvis man spørger formanden for Århus Kørelærerforening, Bjarne Lind.

-Det er umenneskeligt, at vores elever skal køre på Europaplads, og hvis vi ikke får papir på en ruteændring inden for de næste 14 dage, sender vi 100 skolevogne rundt i byen og blokerer det hele. Det kan ikke passe, at eleverne skal dumpe gang på gang, fordi forholdene ikke er i orden, siger Bjarne Lind til JP Aarhus.

Meldingen kommer som følge af den trafikale situation på og omkring Europaplads, som har direkte forbindelse til Fredens Torv, hvor køreskoleelevernes afsluttende prøver starter og slutter.

Trafikken i området er for kaotisk for eleverne, mener Århus Kørelærerforening, som i snart en måned har krævet et nyt start- og slutsted for at undgå Europaplads.

Overrasket over trussel

Kristian Thomsen, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politis færdselsafdeling, er overrasket over truslen om blokaden.

»Det er en ny måde at komme frem til en løsning på. Vi plejer at have en dialog om tingene, og hvis Bjarne Lind er utilfreds, kan han ringe til mig og snakke om tingene,« siger Kristian Thomsen.

Bjarne Lind påpeger, at de nuværende kaotiske forhold ikke lever op til kørekortbekendtgørelsen, hvilket politiinspektøren er uenig i.