Trine gider stadig ikke brodere folks 'fucking nevøer'

Broderisten fra Aarhus lever af sin hobby og har senest broderet en citronmåne.

Bip. Bip. Bip.

- Hej, du har ringet til broderist Trine Runge Jessen. Jeg sidder sandsynligvis og broderer og drikker bajer - eller også laver jeg noget andet og mindre fornuftigt.

Sådan lyder telefonsvarerbeskeden, når man ringer til Trine Runge Jessen fra Aarhus. Sidste år besøgte TV2 ØSTJYLLAND den ihærdige kvinde, der i stedet for at brodere "røvsyge klokkestrenge og bibelmotiver" kaster sig over bandeord, bajer og Jaka Bov i sit broderi. 

quote Jeg gider stadig ikke brodere nogen menneskers fucking nevøer.

Trine Runge Jessen, broderist

Facebookvideoen med den aarhusianske kvinde gik viralt og har i skrivende stund - præcis et år efter - knap to millioner visninger. 

Broderistens bramfri fremtoning er gået rent ind hos Facebook-brugerne, mens specielt én bemærkning har fået opmærksomhed i kommentarsporet. 

- Der er flere, der har spurgt: "Kan du ikke brodere et billede af min nevø?". Nej, det kan jeg faktisk ikke. Han er træls, og jeg magter ikke at se på ham, siger Trine Runge Jessen tørt i videoen - til stor underholdning for brugerne i kommentarsporet. 

Se videoen med Trine Runge Jessen herunder.

Gang i butikken 

Bip. Bip. Bip.

I anden omgang lykkedes det at få hul igennem på telefonen til Trine Runge Jessen. Hun broderer stadig, fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det må man sige, som en galning. Jeg lever af at være broderist, og jeg har brugt året, der er gået, på at underholde en helvedes masse mennesker med at lære dem at brodere, siger hun.

Hun holder blandt andet foredrag på biblioteker rundt omkring i landet, driver en webshop, hvor hun sælger 'alt muligt' til broderi, og så har hun udgivet en bog. 

- Jeg har fået et skub i ryggen på den gode måde. Jeg er virkelig nået bredt ud, og der er ingen tvivl om, at den video har været god for mig. Det kører sgu for broderisten, siger Trine Runge Jessen. 

'Jesus fucking Christ'.
'Jesus fucking Christ'. Foto: Privat

Broderi er hendes helt store passion, og derfor er Trine Runge Jessen også godt tilfreds, når hun tager forretningsbrillerne af. 

- Uden at sammenligne mig med Jehovas Vidner, så handler det om at udbrede budskabet, siger hun og fortsætter:

- Det har en vidunderlig side-effect, fordi det gør noget godt for folk. 

VIDEO: Se en masse af Trine Runge Jessen sjove broderier i dette indslag.

Ikke hate - kun love 

Broderivideoen som blev nævnt i indledningen, har været delt vidt og bredt i det meste i landet. Og det har Trine Runge Jessen godt kunne mærke. 

- Det er lidt crazy, synes jeg. Det har virkelig spredt noget glæde hos folk. Det er jo fantastisk, siger hun og kommer selv med et bud på, hvorfor videoen med hende gik viralt. 

- Folk har syntes, det her klip var pisseskægt, fordi der sidder en gammel punker og bander og svovler, fordi de fleste tænker på broderi som noget kedeligt og røvsygt. 

Hun havde forventet at hendes sprogbrug, der ofte indeholder en del bandeord, ville have affødt negative kommentarer på de sociale medier. Men det har ikke været tilfældet, fortæller hun. 

- Jeg får jo sagt mange upassende ting på kort tid, men jeg har ikke fået så meget som ét eneste gram hate. Jeg har kun fået love – kærlighed og grin, siger hun. 

Stadig ingen nevøer 

Broderisten har altså stadig fuld gang i nål og tråd og finder hele tiden på nye, sjove motiver. 

- Jeg kan godt løfte sløret for, at jeg lige er blevet færdig med en citronmåne. Det er en fin en. Jeg er blevet inviteret ned på DanCake og skal besøge dem. 

Hun har dog stadig en klar holdning til det der med at brodere på bestilling. 

- Jeg gider stadig ikke brodere nogen menneskers fucking nevøer, siger hun.