Trige-krænker har meldt sig selv: Varetægtsfængsles på psykiatrisk afdeling

En 20-årig mand, der er mistænkt for at have krænket otte kvinder, har meldt sig selv.

I løbet af de seneste uger har en mand antastet otte forskellige kvinder i Trige. Politiet har eftersøgt personen med flere billeder, og torsdag aften gav det pote.

En 20-årig mand fra Randers, mødte op omkring klokken 21.00 og meldte sig selv på politistationen i Aarhus C, hvor han fortalte, at det var ham, som var på billederne.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Han blev straks anholdt og sigtet for otte forskellige forhold.

- Vi er meget tilfredse med, at vi nu har anholdt den formodede gerningsmand, som har skabt meget stor utryghed i området. Det er en sag, der har haft høj prioritet, og vi har efterforsket den intenst og løbende haft patruljer derude. Jeg vil gerne takke borgerne for at have bidraget både med tip og med de massive delinger af de billeder, vi offentliggjorde i sagen, siger politiinspektør Brian Voss Olsen i en pressemeddelelse.

Otte gange har kvinder i Trige den seneste tid anmeldt til politiet, at en ukendt gerningsmand har forsøgt at kramme og kysse dem. Eller har råbt efter dem.

Varetægtsfængsles på psykiatrisk afdeling

Den 20-årige mand blev fredag klokken 11 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Aarhus. 

Her blev det besluttet, at han varetægtsfængsles fire uger i surrogat på en psykiatrisk afdeling. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter. 

Manden erkendte delvist og kærede ikke kendelsen. 

Skabte stor utryghed

De otte episoder i Trige har skabt stor utryghed i byen. I går kunne vi fortælle, hvordan et 15-årigt offer efterfølgende har været meget påvirket af situationen. 

- Hun rystede rigtig meget og har grædt rigtig meget, sagde pigens mor, der var anonym af hensyn til datteren. 

- Hun har det rigtig hårdt. Jeg vil personligt sige, at hun ikke kan være selv overhovedet. Hun er hele tiden bange for, at huen møder ham igen. Hun er bange for, at hun bliver forfulgt.

Den 15-årige pige mødte manden på vej til skole. Her stoppede han hende for at høre, om hun vidste, hvor bussen var. 

Herefter spurgte han, om hun havde Snapchat, og om han måtte få den. Efter et afslag, omfavnede han hende, fortalte hende, at hun var pæn, snuste til hendes hår og prøvede at kysse hende på munden. 

Pigen fik efterfølgende viklet sig fri og løb væk fra manden. 


Opdateret klokken 12.35
Artiklen er blevet opdateret klokken 12.35, efter mandens grundlovsforhør blev afsluttet. Her blev det besluttet, at manden varetægtsfængsles i fire uger.