Treårige Lucas bidt af piratfisk efter 36 år uden uheld

I 36 år har piratfisk levet i fred og fordragelighed i Væksthusene i Aarhus, men det er slut nu efter en grim episode

02:56

Lucas på tre år havde en voldsom oplevelse for nylig, da han blev bidt af en piratfisk i Væksthusene i Aarhus, hvor de holder piratfisk i en lille dam.

- Han snakker meget om det og fortæller det til alle og enhver, de tror ikke alle sammen på det, siger Ida Ring, der er mor til Lucas.

En sydamerikansk piratfisk, der er i dammen i væksthusene, bed i et rent snit blommen af Lucas’ ene finger.

De 20-30 centimeter lange dyr har ry for deres blodtørstighed, men angrebet kom faktisk helt uventet for gartneren, der passer dyrene til daglig.

- Vi har haft dem siden 1980, men vi har ikke haft nogen problemer med dem, siger Jan Rasmussen, gartner i Væksthusene. 

Læs også Gæst nummer 500.000 besøgte i dag Væksthusene

Faktisk har der sågar været en vikar, der passede fiskene i bikini, fordi hun ikke kunne lide at have vaders på, og hende skete der intet med.

Ida Ring og resten af familien bebrejder ikke Væksthusene, at Lucas blev bidt i sin finger, og det går ham da også fint med at komme sig fysisk over oplevelsen.

- Det er uheldigt, at det er sket, men der er ikke sket noget i helt vildt lang tid, og det er bare uheldigt, at det skulle gå ud over Lucas. 

Læs også Naturen flytter med ud på toilettet

Alligevel skal piratfiskene nu efter 36 år fjernes fra Væksthusene, har Væksthusene selv besluttet. Piratfiskene skal indfanges og sendes til Danmarks Akvarium. Det sker ovenpå episoden af sikkerhedsmæssige årsager.

- Det er jeg ked af, det er der ingen tvivl om. Jeg har levet med dem siden 1980 og passet, plejet og fodret dem, men sådan er det, siger gartner Jan Rasmussen.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.