Tre sejlende kvindefigurer

Aarhus 2017 præsenterer nyt stort kulturprojekt

Foto: Aarhus 2017

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 præsenterede mandag et nyt stort kulturprojekt.

LIFE-BOATS hedder projektet, som består af tre sejlende skulpturinstallationer i beton. Det er kunstneren Marit Benthe Norheim, som står bag de tre kunstværker, der alle er formet som kvindefigurer og hver især repræsenterer et livstema.

Frem til 2017 vil de tre skulpturer sejle rundt i de nordiske farvande og Europas kanaler, som flagskibe for kulturhovedstaden. Rundrejsen afsluttes i Aarhus havn, hvor bådene ligger til kaj gennem hele kulturhovedstadsåret. Bådene vil fungere som flydende kulturhuse.

- LIFE-BOATS bliver en skulpturel og kunstnerisk manifestation for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Dette er i alle ordets betydninger et Rethink projekt, som til fulde lever op til de tanker og visioner, der ligger bag Kulturhovedstaden. Det er et projekt, der gentænker kunst, kultur og formidling. Det er et projekt, der inviterer alle til at tage del og som kan skabe kulturelle stævnemøder på tværs af Europa og dermed også - i bogstaveligste forstand - være flagskib for vores store kulturprojekt i 2017, siger programdirektør Gitte Just i en pressemeddelelse.

Skulpturbådene bliver 12 meter lange og tre meter høje over vandoverfladen. De forventes klar til afrejse i 2016.