Travlhed hos livredderne – kommer med opfordring for at afværge flere ulykker

Livredderne har travlt på de østjyske strande, og derfor opfordrer livredder Mads Eriksen til større opmærksomhed, når man færdes ved vandet.

Sommeren er over os, og det betyder, at mange strømmer til de østjyske strande for at slikke sol og køle af i bølgen blå.

En af dem er Benjamin Holstebroe, der i dag har taget sin femårige nevø, Oscar Mortensen, med på Moesgaard Strand syd for Aarhus.

Efter eget udsagn er han en rigtig curlingonkel, der ikke viger blikket fra nevøen.

- Det er mit kæreste eje, så jeg holder godt øje, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Benjamin Holstebroe vil gerne være den onkel, som han selv ville ønske han havde haft. Derfor er han ekstra opmærksom, når han er på stranden med sin nevø - og køber også gerne en ekstra is.
Benjamin Holstebroe vil gerne være den onkel, som han selv ville ønske han havde haft. Derfor er han ekstra opmærksom, når han er på stranden med sin nevø - og køber også gerne en ekstra is.

Skulle det alligevel glippe et øjeblik har de to badegæster bevidst placeret sig tæt ved livreddertårnet, hvor livredder Mads Eriksen holder et vågent øje med området.

- Det giver tryghed, siger Benjamin Holstebroe.

Travlt i livreddertårnene

Det er en god ide at være opmærksom, når man er på stranden, selvom det umiddelbart ser fredfyldt ud. Ifølge Trygfondens undersøgelse fra 2017 kan hvert andet barn i alderen 7 til 14 år nemlig ikke svømme 200 meter.

- Der er mange i Danmark, der svømmer dårligt. Det opdager man hurtigt. Men de kommer stadig og bader, siger Mads Eriksen, der er livredder hos Trygfonden på Moesgaard Strand, til TV2 ØSTJYLLAND.

Mads Eriksen er livredder på Moesgaard Strand, hvor han heldigvis kan berette om en fredelig sommer indtil videre.
Mads Eriksen er livredder på Moesgaard Strand, hvor han heldigvis kan berette om en fredelig sommer indtil videre.

Derfor er der nok at se til hos Trygfondens livreddere. De har omtrent lige så travlt som sidste år, hvor rekordmange holdt sommerferie hjemme i Danmark.

- Det er sjældent kedeligt at være på arbejde, siger Mads Eriksen.

Alene i Østjylland har livredderne i år lavet en livreddende aktion, 44 førstehjælpsaktioner, 90 forebyggende aktioner og 1234 oplysende indsatser.

- Der er mange, der har fordomme om, at det er kedeligt job, hvor man bare sidder og glor. Det kan de måske godt have ret i, men det er også det, det går ud på, siger Mads Eriksen.

Undgå ulykker på stranden

Mandag har Mads Eriksen ikke været i aktion, og han ser gerne, at det fortsætter sådan.

Derfor har han et par gode råd til, hvordan man kan øge sikkerheden på strandene.

- I skal få nogle bedre færdigheder på paddleboards og lære at læse vinden og vejret. I skal også lære at kende stranden bedre at kende, så I kan spotte, når der er udadgående strøm. I skal også være bedre til at lade mobiltelefoner blive hjemme og holde godt øje med jeres børn, siger Mads Eriksen.

Hvad sker der, hvis man ikke gør det?

- Hvis man ikke gør de her ting, er der større sandsynlighed for ulykker på stranden. Og det vil vi gerne slippe for.

Femårige Oscar Mortensen kommer nok ikke til at risikere noget. For hans onkel er på vagt.

- Hvis der er det mindste, så er jeg der og hjælper, siger Benjamin Holstebroe.  

VIDEO: Solen skinner, der er sommerferie, og de blå bølger lokker. Men alt ånder ikke fred og idyl på de østjyske strande.