Trafikkaos i Aarhus: Politi fra andre kredse kaldt ind for at hjælpe

Trafikken stod stille i Aarhus onsdag eftermiddag. Årsagen: Myldretid og Rammstein-koncert.

Den daglige myldretrafik kombineret med masser af koncertgængere på vej til Ceres Park har onsdag eftermiddag givet massive udfordringer med trafikken i Aarhus.

- Jeg har sat alt ind, jeg har. Vi har fået assistance fra Syd- og Sønderjyllands Politi og fra Nordjyllands Politi med politimotorcykler, fortalte René Ludvig, vagtchef ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Michael Birkeslund, som bor i Kildegården ud til Marselis Boulevard, fortalte lidt over klokken 18 til TV2 ØSTJYLLAND, at trafikken stod næsten helt stille ned mod tunnelen mod havnen.

- Man tror, det er løgn, den trafik som er der. Lastbilerne holder i krydsene, hvor der er rødt - og biler holder i to baner og klemmer hinanden, selvom der kun er et spor. Så brænder det først sammen, sagde han.

Han har boet syv et halvt år i Kildegården.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det tog mig en time og 37 minutter at køre hjem fra Åbyhøj her til eftermiddag. Det tager normalt 20 minutter i myldretid. Der er 7,1 kilometer, fortalte han.

Al politi sat ind

Hos politiet gjorde man alt for at løsne op for situationen.

- Arrangørerne af koncerten har sendt en pushbesked ud til koncertgængerne om, at der er voldsom trafik. Vi oplever, at folk bliver utålmodige og bare sætter bilen, hvor de kan komme til det, og går videre.

Ifølge vagtchefen var der især problemer ved Marselisborg Allé, Åhavevej og sågar helt ud på motorvejen. Også Sumatravej var kaotisk, fordi der også kom flere færgetræk med masser af biler, som skulle til koncert.

Utålmodigheden fra bilisterne kunne føre til uheldige og farlige situationer.

- Så er der uvendinger og nogle, som kører hen over fortovet, sagde René Ludvig.

Omkring klokken 20.30 var der ved at være styr på situationen. Der var dog stadig politi på vejene.