Træt teenager brød ind i det samme hus to gange på en nat

I nat måtte politiet to gange smide en 18-årig mand ud af et ubeboet hus, som han havde besluttet sig for at sove i

Politiet måtte i nat to gange rykke ud til en forladt ejendom i Tilst, hvor en 18-årig mand havde slået sig ned. Foto: Erik Refner - Scanpix

Har du nogensinde været så træt, at du følte, du kunne sove i hundrede år? Sådan må en 18-årig mand have haft det i nat, da han brød ind i ubeboet hus i Tilst nord for Aarhus.

Manden bliver løsladt, men vælger straks at tage tilbage til huset.

Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver, Østjyllands Politi

Politiet blev tilkaldt, da en borger hørte, at der blev smadret en rude i huset. Da patruljen kom, var manden stadig på adressen.

- Han prøver at stikke af, men betjentene opdager det og får fat på ham, siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Forsøg: Vil 9. klasse lykkes med at lægge sociale medier fra sig?

Manden kom til afhøring på stationen, blev sigtet for husfredskrænkelse og kom kortvarigt i detentionen, og så skulle man tro, at han havde lært sin lektie. Men historien slutter ikke her.

Tirsdag morgen kl. 05:20 opdagede en patrulje nemlig, at den 18-årige igen havde brudt ind i huset. De fandt ham sovende på gulvet med en pizzabakke ved sin side.

- Manden bliver løsladt, men vælger straks at tage tilbage til huset. Han havde vist ikke forstået budskabet, siger Jakob Christiansen.

Da politiet for anden gang fik fat på den 18-årige mand, blev han igen sigtet for husfredskrænkelse. Derudover har han nu fået forbud mod at komme på adressen igen.

Manglede sted at sove

Manden var ikke umiddelbart påvirket af hverken stoffer eller alkohol, og ifølge Østjyllands Politi manglede han et sted at sove.

Læs også Møgejendom til salg: Vand fosser ind og alt er rådnet

Politiet er opmærksomme på om manden, på trods af forbud og sigtelser, skulle finde på at bryde ind i huset endnu engang. 

- Heldigvis er der også gode borgere i nærheden, der holder øje med huset, siger Jakob Christiansen.

Manden slipper umiddelbart med en bøde for sine to forseelser. Gentager han sin forbrydelse, kan han, ifølge straffelovens paragraf 264, komme i fængsel i op til seks måneder. 

TV2 ØSTJYLLAND har fået henvendelser fra flere beboere i området. De fortæller, at manden gentagne gange har brudt ind i huset. Den information kan dog ikke bekræftes af Østjyllands Politi. 

Straffelovens § 264

Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som uberettiget
  1. skaffer sig adgang til fremmed hus eller andet ikke frit tilgængeligt sted,
  2. undlader at forlade fremmed grund efter at være opfordret dertil.