Træner: Sliddet gav bonus

AGF hentede tredje sejr på stribe

Foto: Ole Nielsen / agf.dk

AGF var onsdag aften på besøg hos Brønshøj i NordicBet Ligaen, og her hentede aarhusianerne den tredje sejr på stribe, da hjemmeholdet blev besejret med 2-1 efter to scoringer af AGFs Kim Aabech.

De tre point luner på AGF-kontoen i jagten på at mindske hullet op til Viborg FF og Lyngby, som indtager de to pladser, som udløser en billet til Superligaen til sommer.

Banen i Tingbjerg, hvor Brønshøj har hjemmebane, var en mudret og pløret omgang, som derfor ikke lagde op til en poleret omgang fodbold, hvorfor der skulle knokles godt for sagen.

- Jeg er meget glad for, at sliddet gav bonus til sidst. Jeg synes, at vi er det toneangivende hold i størstedelen af kampen, og vi skaber rigtig mange chancer. Vi er lidt for ineffektive, men selvom man ved, at der kan indsnige sig en lille usikkerhed, så formår spillerne at blive ved og lader sig ikke slå ud af de brændte muligheder, siger AGF-træner Morten Wieghorst til klubbens hjemmeside.

Se: AGF fortsætter den gode stime

AGF-spillerne dominerede spillet kampen igennem, men Brønshøj bragte for alvor spænding i opgøret, da Oke Akpoveta umarkeret headede bolden i mål efter et frispark til stillingen 1-1 10 minutter før pausefløjtet.

- I hele anden halvleg er de ikke i nærheden af vores mål. Vi snakkede i pausen om, at vi skulle undgå at give dem unødvendige hjørnespark og frispark, for de kunne godt true os på standardsituationer, og det er også det, de får deres mål. Det undgår vi i anden halvleg. Det var meget disciplineret, og dejligt at Kim så også afgør kampen, siger Morten Wieghorst, med henvisning til Kim Aabechs scoring til 2-1 i det 85. minut.

Med sejren haler AGF ind på de to førerhold, og forspringet er nu på ni point. Men AGF har spillet en kamp færre end både Lyngby og Viborg FF.

Det opgør skal spilles på søndag, hvor AGF på udebane møder Fredericia i holdets sidste kamp, inden en lang vinterpause venter.

Vinder AGF den kamp, vil hullet op til de to hold på oprykningspladserne være på seks point, og så kan aarhusianerne igen begynde at dufte Superligaen.