Trækunstner: Pisse sejt gået af Anine!

Skulpturen 'Simon Selvgjort' bliver genopført takket være 14-årig pige

Kunstneren Thomas Dambo er stolt over, at hans træskulptur 'Simon Selvgjort' nu kan rejse sig igen.

Efter stormen 'Gorms' besøg i Østjylland var der kun flækkede træstykker tilbage på den skråning, hvor skulpturen havde siddet og kigget ud på bilisterne i Tilst.

Skulpturen blev lavet af genbrugstræ fra naboen Silvan, men blev altså ødelagt af de vilde vindstød. Nu har en 14-årig pige ved navn Anine Qvist Vissing samlet 75.000 kroner ind til, at Thomas Dambo kan bygge skulpturen på ny:

- Det er pisse sejt gået! Stort kram til hende. Jeg glæder mig til at møde hende rigtigt. Vi har kun skrevet sammen, siger Thomas Dambo til tv2oj.dk og fortsætter:

- Det viser bare, at det kræver, at der er en, der går forrest. At det nogle gange ikke er nok bare at sidde hjemme i sofaen og tænke på noget.

Anine samlede 75.000 kr. ind på to døgn

Rejser sig til marts

Skulpturen 'Simon Selvgjort' blev bygget i oktober i år og fik altså kun halvanden måned at sidde i på skrænten i Tilst.

Den forestiller en mand, som er i gang med at bygge sig selv, men det er ikke sikkert, at han kommer til at så sådan ud, når han bliver genopført.

Kunstneren Thomas Dambo går med planer om, at 'Simon Selvgjort' skal have gået en tur og vendt tilbage til skrænten. Undervejs er han kommet længere med sit byggeprojekt.

Hvornår han bliver genopført, ligger ikke helt fast endnu. Thomas Dambos kalender er for tiden godt fyldt op med projekter. Han satser dog på, at det bliver til marts:

- Lige nu er jeg på vej til Hollywood, januar skal jeg til Puerto Rico, så Australien, inden jeg skal hjem til min familie i København. Jeg håber, at kunne flytte min aftale i marts, fortæller han.

Hvorfor koster det 75.000 kroner at opføre 'Simon Selvgjort'?

- Jeg skal bruge tre ansatte, der skal arbejde tre dage på værkstedet, inden vi kan tage til Aarhus og bruge en uge på at opføre ham. Så med materialer, arbejdsløn, kørsel og det hele, så synes jeg faktisk ikke, det er dyrt.

drab Vilhelm Bergsøes Vej

41-årig sigtet for drab på kammerat

Untitled collage

Silkeborg kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Grenaa Sygehus akutklinik

Fire uger uden vagtlægen: Mandag genåbner akutklinikker

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt