Trækker politianmeldelse

Konservativ ud af halal-sag

Den konservative byrådskandidat Dan Ritto trækker nu sin politianmeldelse af tre slagterier tilbage. Det sker ifølge politikeren, fordi Fødevarestyrelsen er gået ind i sagen.

Dan Ritto indgav i mandags politianmeldelse mod tre slagterier med påstanden om, at de gennemfører ulovlige halal-slagtninger.

De tre slagterier er Danpo A/S, Rose Poultry A/S og Aarhus Slagtehus A/S. Anmeldelsen skete med henvisning til slagteribekendtgørelsens §9, hvor det fremgår, at det ikke er lovligt at halalslagte flere dyr end der forventes afsat til befolkningsgrupper der efterspørger halalslagtet kød.

Mandag aften meddelte Fødevarestyrelsen, at man nu vil inspicere samtlige godkendte halalslagterier i Danmark med henblik på at undersøge, hvorvidt antallet af rituelle slagtninger er for stort i forhold til reglerne.

- Jeg betragter Fødevarestyrelsens beslutning om at gå ind i sagen som en sejr, og er derfor ganske godt tilfreds med beslutningen. Mit ønske med politianmeldelserne mod de tre slagterier var at få foretaget en grundig og tilbundsgående undersøgelse af forholdene. Idet Fødevarestyrelsen nu agter at foretage denne undersøgelse, har jeg i dag meddelt politidirektøren i Østjyllands Politi, at jeg trækker de tre anmeldelser tilbage, skriver Dan Ritto i en pressemeddelelse.

 

- Det vigtigste for mig i denne sag er at sikre, at danske forbrugere får mulighed for at vælge rituelt slagtet kød fra. Jeg betragter det som skandaløst, at danske forbrugere påduttes at spise kød, der er slagtet efter religiøse normer der kun følges af et ganske lille mindretal her i landet. Ingen skal tvinges til at spise kød, der er ofret til en anden Gud end den, man selv tilbeder. Derfor skal al halalkød mærkes tydeligt, så ingen kan være i tvivl om, hvad de køber og intet slagteri skal sælge halalkød til kunder, der ikke udtrykkeligt har bestilt dette, skriver Dan Ritto.