Traditionsrig fest for tusinder af studerende aflyses og får ny dato

Den årlige kapsejlads, som hvert år samler tusindvis af studerende til fest og ballade i Aarhus Universitetspark aflyser den planlagte begivenhed den 8. maj.

Kapsejladsen involverer mange unge mennesker tæt sammen under indtag af en del alkohol. Faren for smitte med corona-virus får derfor arrangørerne til at udskyde festen. Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

Alt var booket og klart. Men sådan skulle det ikke blive. Kapsejladsen må lige som så mange andre se sig ramt af coronaepidemien og aflyser derfor den planlagte event. 

Læs også Godt nyt: Kæmpe donation sikrer mad og overnatning til alle socialt udsatte

Kapsejladsen skulle have fundet sted den 8. maj, men nu udskydes den dato altså.

- Vi ønsker at bidrage til, at arrangementer, hvor risikoen for udbredt smitte mange mennesker imellem er overhængende, ikke finder sted, før myndighederne vurderer, at det igen er hensigtsmæssigt, siger Kapsejladsens arrangører fra festforeningen Umbilicus, Sofie Paarup Thomsen og Bjørn Heje, til TV2 ØSTJYLLAND.

08:13

VIDEO: Kapsejladsen 2019 var som altid våd og festlig. 

Luk video

Foreløbig er der sat en ny dato til kapsejladsen. Det skulle gerne blive fredag den 26. juni. Sådan lyder meldingen fra arrangørerne. 

Læs også Kapsejladsen vil genbruge flere tusinde festivalstole

Kapsejladsen er Nordeuropas største studenterarrangement og finder sted i foråret hvert år. Sidste år var omkring 30.000 unge mennesker samlet for at huje, høre musik og ikke mindst drikke øl med hinanden.

Den første kapsejlads blev afholdt i 1991.

De medicinstuderende vandt i 2019 Kapsejladsen.