Tomme vægge er hans lærred

Aarhusiansk festival tiltrækker graffiti- og streetartkunstnere fra hele verden

Graffiti optræder ofte i gaderummet på for eksempel gamle togvogne, murstensvægge og på skure.

I denne uge mødes mange af hænderne bag den omdiskuterede udtrykform i Aarhus, hvor der bliver afholdt Aarhus Art Convention.

Arrangementet bliver kaldt Nordeuropas største kunst- og kulturfestival og byder på 200 internationalt kendte graffiti-, tattoo- og streetartkunstnere .

En af dem, der har taget vejen til Aarhus, er graffitikunstneren Micke fra Malmø. Efternavnet er ikke noget, man bruger i denne branche, men det er også ligemeget.

For ham handler graffiti ikke om penge, men om at have et frirum, hvor man har mulighed for at udfolde sig og mærke livet:

- En af de ting, der virkelig gør mig glad, er at male en væg, siger Micke til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Micke og hans kammerat Robin deltager begge i kunstfestivalen, hvor de får mulighed for at demonstrere deres evner over for publikum.

Det er på mange måder den modsatte verden af, hvordan graffitikunstnerne ellers typisk arbejder. Ofte bliver kunsten til i ly af mørket og hvor kun en signatur - et 'tag' - vidner om afsenderen:

- Det, at man skaber noget, som har indflydelse på ens omgivelser, uden at de nogensinde ved, hvem man er. De kender kun ens kunst.

Aarhus Art Convention foregår fra den 1. til den 5. april 2015 på Godsbanen i Aarhus.