Tobias' speciale stjålet – udlover nu stor dusør

Efter et indbrud i sin bil står aarhusianske Tobias Sandbæk uden store dele af det speciale, som skal afleveres om en måned.

Tobias Sandbæk oplevede søndag enhver studerendes værste mareridt. Det speciale, som han har skrevet på siden august sidste år, forsvandt.

Under et indbrud i sin bil, der holdt parkeret i Universitetsparken i Aarhus, mistede han nemlig skoletaske med både computer indeholdende specialet samt en harddisk med en kopi.

quote Jeg ved godt, at jeg også burde have en backup på nettet. Det er min fejl og husker jeg fremover.

Tobias Sandbæk, studerende, Aarhus

- Jeg er ved at flytte og bor hos min søster indtil i næste uge. Derfor havde jeg begge dele liggende i bilen. Det er selvfølgelig dumt, men også virkelig uheldig timing, siger Tobias Sandbæk til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg ved godt, at jeg også burde have en backup på nettet. Det er min fejl og husker jeg fremover, fortsætter han.

Bilen, der var indbrud i, holdt parkeret i Universitetsparken.
Bilen, der var indbrud i, holdt parkeret i Universitetsparken. Foto: Google Street View

Kan ikke nå at blive færdig

Under indbruddet blev der stjålet computer, harddisk, hovedtelefoner og andre effekter af en vis værdi, men for Tobias Sandbæk er der kun én ting, som betyder noget.

Specialet.

- Der lå analyse, koder og 10 siders manuskript i specialet. Det kan jeg næppe nå at genskabe i tide, og samtidig nå at blive færdig med resten af opgaven.

Derfor håber han stadig på, at specialet kan findes igen.

Tobias Sandbæk udlover 10.000 kroner til den, der kan skaffe det tilbage.

Delt over 3000 gange

Gennem et opslag på søsterens Facebook-side søger han hjælp. Og efterlysningen er i skrivende stund delt over 3000 gange.

- Det er helt vildt, og havde jeg ikke i min vildeste fantasi drømt om. Jeg er ret glad for den opbakning, som folk har vist der.

Og faktisk troede han pludselig, at der var et gennembrud, da han mandag formiddag fik en besked på Facebook.

- En person sendte et billede af en computer som min, men han ville straks have de 10.000 kroner for ikke at smide den væk. Der var nok desværre tale om en svindler.

Gammel kending i søgelyset

Tobias Sandbæk har anmeldt indbruddet til Østjyllands Politi.

Herfra har han fået fornyet håb.

quote Det er åbenbart et kendt problem med indbrud i biler i Universitetsparken, så folk skal ikke som mig lade værdifulde ting blive i bilen.

Tobias Sandbæk, studerende, Aarhus

- De har en kending i søgelyset, som de vil besøge for at se, om det kunne være tyven. Lige meget hvad er jeg klar til at give 10.000 kroner til den, der kan skaffe mig specialet tilbage, slår den studerende fast.

Og så har han et sidste godt råd til andre:

- Det er åbenbart et kendt problem med indbrud i biler i Universitetsparken, så folk skal ikke som mig lade værdifulde ting blive i bilen.