To personer anholdt for overtrædelse af våbenloven

Politiet ransagede to adresser, og det resulterede i to anholdelser.

Østjyllands Politi har fredag eftermiddag været talstærkt til stede på to adresser i Skejby og Tilst, efter at et større antal politibiler og betjente rykkede ud til dobbelt ransagning.

Bilister og forbipasserende kunne se politibiler og betjente i skudsikre veste. Det skyldtes mistanke om ulovlig våbenbesiddelse, og så tager man sine forholdsregler, forklarer vagtchef i Østjyllands Politi Rene Ludvig.

- Vi ledte efter to personer i relation til overtrædelse af våbenloven, og klokken 18.21 kunne vi så anholde to personer på adressen i Tilst, siger vagtchefen til TV2 ØSTJYLLAND.

De skal nu afhøres og vurderes, om de skal fremstilles i grundlovforhør.

Mistanken mod de to anholdte kom efter et grundlovsforhør fredag formiddag, hvor tre yngre mænd blev fremstillet i en sag om besiddelse af skydevåben under skærpende omstændigheder. 

Det var dette, der gav anledning til mistanken mod de to, der altså blev anholdt på adressen i Tilst fredag.

Det er den taktiske løsning, som vagtchefen beslutter på stedet at rykke ind på begge adresser samtidig, oplyser vagtchefen, Rene Ludvig.

TV2 ØSTJYLLAND fik sidst på eftermiddagen fredag et tip om, at seks politibiler var på vej op ad Randersvej i Aarhus i retning mod Skejby. Politibetjentene på vejen iførte sig skudsikre veste, da de holdt ind i en buslomme.