To østjyder bryder igennem den bæredygtige iværksættermur

Et spiseligt sugerør i Vietnam var årsag til, at to unge østjyske mænd startede en virksomhed for lidt over et år siden. Nu sælger de over 300 forskellige produkter.

Christian Møller og Mads Krogh Kristensen, der har kendt hinanden siden børnehaveklassen, går begge på 4. semester på henholdsvis Jura og Erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet. Men der er ikke meget tid tilovers til at studere.

Med en omsætning, der er tredoblet på de sidste fire måneder, og en arbejdstid på cirka 65 timer om ugen, er der nemlig nok at se til. De to partnere stiftede kort før corona-pandemien emballagevirksomheden GS Supply. Den kører nu så godt, at de overvejer at gå fuldtid på projektet.

quote Der ligger utallige planer på tegnebrættet

Christian Møller, medejer af GS Supply

Idéen til virksomheden startede på en ferie til Vietnam. Her opdagede de sugerør, der var spiselige. De var med det samme interesserede i konceptet, men da de kom hjem til Danmark, kunne de hurtigt se, at det ikke gav mening på det danske marked - i hvert fald ikke endnu. 

Ideen fik dem dog på sporet af deres nuværende virksomhed, hvor de producerer alt fra kopper til bestik til restaurationer og take-away kæder.

Produkterne er alle lavet i bæredygtige materialer, og nogle af produkterne er både hjemmekomposterbare, lavet af godt skovbrug og FSC-godkendt.

De unge østjyske iværksættere har fået hjælp fra Aarhus Universitets iværksætterforløb, Food eHub, til at søge legater, blandt andet verdensmålsmikrolegattet på 50.000 kroner, der var det første legat, de modtog.

Vil være en stor spiller på markedet

Det hele startede med et spiseligt sugerør, men der er på lidt over et år kommet 300 produkter på virksomhedsporteføljen. Og det stopper ikke der for GS Supply.

- Der ligger utallige planer på tegnebrættet. At bygge noget op og se det blive større og større, er det fedeste. Det er det, vi brænder for, siger Christian Møller til TV2 ØSTJYLLAND.

GS Supply laver blandt andet logo-løsninger til restaurationer.
GS Supply laver blandt andet logo-løsninger til restaurationer.

Virksomheden har producenter i både Polen, Litauen, England, Grækenland og Frankrig, men det er ikke unormalt i denne branche ifølge de unge iværksættere. Faktisk har nogle af deres konkurrenter flere tusinde producenter, fordi der skal produceres så mange forskellige komponenter af emballage.

GS Supply leverer lige nu kun til Danmark, og de overvejer ikke en udvidelse på stående fod. Ifølge Christian Møller er markedet så stort i Danmark, at det ikke giver mening på nuværende tidspunkt.

Massere af arbejde, ingen løn

Efter lidt over et år har virksomheden tre andre medarbejdere i virksomheden, en investor, en grafiker og en sælger.

Lige nu lever de to unge mænd alene af den SU, de modtager for at gå på Aarhus Universitet, men det betyder ikke, at de ligger på den lade side. De mener blot, at kapital er nøglen til succes i denne branche, og derfor kan de ikke tillade sig selv løn for deres arbejde endnu.

De mener ikke, at de kunne være nået så langt, som de er kommet, uden deres investor. Han har både hjulpet med kapital og en stor viden om branchen.

Fremtiden ser lys ud

GS Supply blev søsat kort før corona-pandemien, og behovet for bæredygtig emballage blev efterfølgende meget efterspurgt til take-away mad. 

- Rigtig mange restaurationer har omstillet sig under corona. Det forventer vi ikke vil ændre sig så meget efter corona, fortæller Mads Krogh Kristensen.

Fremtidsplanerne er at komme til at leve af deres virksomhed. Men studierne ligger i baghovedet på ejerne.

- Når vi er færdige med vores bachelor, overvejer vi at gå fuldtid med virksomheden, siger Mads Krogh Kristensen.

Og de to bachelorstuderende sigter højt, når det kommer til fremtiden.

- Vi håber på at kunne blive en stor spiller inden for bæredygtig emballage i fremtiden, afslutter Christian Møller.