Tjek af nummerplade udløste lavine af sigtelser til 27-årig

Narkokørsel, falsk navn, tyveri og brud på knivloven. Sigtelserne stod i kø, da en 27-årig mand blev stoppet til et rutinemæssigt nummerpladetjek

En 27-årig mand forklarede politiet, at han netop havde købt en varevogn på Den Blå Avis. Det vste sig dog, at den var blevet stjålet fra en bilforhandler i juli. Arkivfoto. Foto: Kim Haugaard - Scanpix

En patrulje havde gang i skriveblokken, da de natten til tirsdag stoppede en varevogn på Viborgvej i Tilst.

Omkring klokken 03.00 konstaterede patruljen, at nummerpladen på varebilen var stjålet.

Føreren af bilen var en 27-årig mand, der oplyste sit navn og cpr-nummer. Han havde dog ikke noget kørekort på sig. Da han var tydeligt påvirket, tog patruljen også en narkotest på den 27-årige. Den var positiv, så den 27-årige fik en sigtelse for narkokørsel.

Læs også Forvirret mand skabte frygt for børnelokker på Djursland

For svære kontrolspørgsmål

Betjentene tjekkede mandens identitet yderligere ved at stille ham kontrolspørgsmål.

De spørgsmål havde han dog så svært ved at svare på, at han til slut erkendte, at navnet, han i første omgang gav, var falsk.

Derpå fik den 27-årige en sigtelse for at give urigtige oplysninger og bringe en uskyldig i fare for at blive straffet.

Læs også Endnu et bandemedlem varetægts-fængslet for drabsforsøg

Herefter kunne betjentene konstatere, at den 27-årige ikke bare havde glemt sit kørekort. Han havde ikke noget.

Det betød altså endnu en sigtelse for at køre uden førerret.

Bil stjålet i juli

Da føreren af bilen og hans 34-årige medpassagerer blev bedt om at forklare, hvem der ejede bilen, forklarede den 27-årige, at han lige havde købt den i Den Blå Avis.

Et hurtigt tjek af stelnummeret viste dog, at bilen var stjålet hos en bilforhandler i Højbjerg i juli. Herefter blev begge sigtet for tyveri.

Læs også Øget kontrol: Ekstra politi på de østjyske skoleveje

Som afslutning på det uheldige møde med ordensmagten, ransagede betjentene varevognen. Her fandt de blandt andet en lang kniv. Det kostede den 27-årige en sigtelse for brud på knivloven.

I varevognen fandt politiet også en række genstande som koben og lignende, der tydede på, at de to mænd havde planlagt at begå indbrud. De blev derfor begge sigtet for forsøg på indbrud.