Tivoli Friheden forvandles til blomstermekka i juli

Tivoli Friheden i Aarhus vil lave en tilbagevendende blomsterfestival i juli måned. Den bliver ifølge dem selv Danmarks største.

Tivoli Friheden laver i år en blomsterfestival i hele juli måned.

Fra den 1. juli frem til den 31. juli vil man, fra man træder ind i Tivoli Friheden, været omgivet af blomster.

Indgangsbuerne bliver forvandlet til et himmelhav af smukke blomster i adskillige farver og former. 

Det skriver Tivoli Friheden på deres hjemmeside.

Årsagen er, at den aarhusianske forlystelsespark har besluttet at lave en blomsterfestival hen over sommeren.

Blomsterfestivalen bliver et æstetisk åndehul.

Henrik Ragborg Olesen, direktør, Tivoli Friheden, Aarhus

- Inspireret af den succes vi har haft med store events som Fed Fredag, Halloween og Jul i Friheden, satser vi nu på at skabe en ny sommertradition, der er i pagt med Frihedens DNA og som udspringer af parkens smukke omgivelser. Blomsterfestivalen bliver et æstetisk åndehul, hvor vi under forskellige temaer vil pirre alle sanser og komme helt ind under huden på vores gæster, fortæller Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, i en pressemeddelelse.

Læs også VIDEO: Se udsigten fra toppen af Tivoli Frihedens nye tårnhøje forlystelse

I parken vil man kunne opleve store blomsterskulpturer og for eksempel en seks meter høj lilje. Derudover vil selve forlystelserne blive dekoreret med blomster.

Læs også Gratis færgebilletter i juli: - Det kommer som sendt fra himlen

Kendte havefolk kommer

- Vertikale blomsterranker i skønne farver vil omfavne den store væg ved Cobraen, mens du ved drageland træder ind under en himmel af 1.000 håndlavede tylblomster, der bugter sig henover gangstien - og KÆMPE bogstaver inspireret af de sydfranske lavendelmarker vil rejse sig fra taget foran Pariserhjulet, skriver Tivoli Friheden på deres hjemmeside.

Læs også Østjyske børn kom tæt på Dronningen: - Det var meget vildt

Udover smukke blomster vil man under blomsterfestivalen også kunne opleve workshops, konkurrencer i blomsterdekoration og små foredrag med kendte haveelskere og naturmennesker, blandt andre Claus Dalby og Katrine Turner.

02:00

TV2 ØSTJYLLAND har lavet flere programmer med Claus Dalby, blandt andet dette, der handler om at peppe sine køberoser op.

Luk video

Tivoli Friheden udskød i år sin åbning fra den 4. april til den 29. maj på grund af udbruddet med covid-19. De følger nu myndighedernes anvisninger i forhold til at undgå smitte.

Smitteforebyggelse i Tivoli Friheden

 • Køb gerne billet online, så du undgår unødvendig kontakt ved indgangen. 
   
 • Ved indgangen og rundt omkring i parken vil Corona-officials med særlig uddannelse og viden om Covid-19, fra dagens start være klar til at sørge for, at gæsterne ikke klumper sig sammen og holder afstand
 • Særlige rengøringsteams vil sørge for, at de steder hvor publikum særligt færdes – i køledere, på restauranter og ved spil m.m., bliver rengjort som minimum 2 gange ekstra i løbet af åbningsdagen.
   
 • Der vil være håndsprit tilgængeligt ved indgang og udgang på alle forlystelser, på restauranter og på strategiske punkter rundt omkring i parken herunder på toiletterne, der vil blive rengjort ekstraordinært 4 gange dagligt.
   
 • Alle spisesteder i parken overholder alle retningslinjer omkring afstand, ekstraordinær hygiejne, brug af engangshandsker m.m. – og det gælder indendørs såvel som udendørs servering.

Kilde: Tivoli Friheden