Tivoli Friheden er klar til forårsåbning - med nye vaner og en ny forlystelse

Tivoli Friheden i Aarhus er klar til en ny sæson. I år bliver det med en ny forlystelse og en bunke covid-19-retningslinjer.

Ekstra rengøring, masser af sprit, krav om mundbind og nedsat kapacitet ved udvalgte forlystelser samt krav om en negativ covid-19-test til alle over 15 år, der må være 72 timer gammel.

Tivoli Friheden i Aarhus er traditionen tro klar til at åbne indgangen, som det er sket de seneste 118 år, i forbindelse med forårets kommen. 

Men i år sker det altså - lige som så meget andet - på en lidt anderledes måde på grund af covid-19-situationen.

Og selvom besøgende altså skal indrette sig efter de nye retningslinjer, glæder Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, sig til at skyde en ny sæson i gang om et par uger.

- Når vi åbner 1. april vil der forsat være et meget synligt element af ekstra rengøring og hygiejne samt krav om afstand. Forholdsreglerne handler om ansvarlighed overfor fællesskabet – og selvfølgelig helt konkret om at beskytte både gæster og medarbejdere, siger Henrik Ragborg Olesen i en pressemeddelelse.

Retningslinjer for besøg i Tivoli Friheden

Ny forlystelse til børnene

Og i forbindelse med sæsonåbningen er der skiftet lidt ud i parken. Det betyder et goddag til den nye børneforlystelse Solstorm, der sender gæsterne en tur rundt om 'solen'.

Solstorm erstatter forlystelsen Jeep Safari, der har været fast inventar i parken siden 1985.

Igen i år er der planlagt et stort juleland i Tivoli Friheden med blandt andet 300.000 julelys.
Igen i år er der planlagt et stort juleland i Tivoli Friheden med blandt andet 300.000 julelys. Foto: Tivoli Friheden

Hvad med Fed Fredag?

Og selvom Tivoli Friheden har planlagt en sæson, der byder på ting som blomsterfestival, gys og gru i efterårsferien samt juleland, så er der grundet covid-19 fortsat flere ubekendte.

Det gælder fredagskoncerterne 'Fed Fredag' på friluftsscenen.

- Bliver det ikke muligt at gennemføre koncerterne fra starten af sæsonen, er Tivoli Friheden klar til også at inddrage lørdag aftener, oplyser Tivoli Friheden, der melder mere ud om koncerterne i takt med, at retningslinjerne for større, udendørs forsamlinger reguleres.

Forlystelsesparken har også ansat såkaldte 'covid-officials', der skal sikre, at gæsterne holder afstand, og at der ikke lukkes for mange ind i parken ad gangen. Tivoli Friheden har sammen med myndighederne og andre forlystelsesparken udarbejdet et regelsæt, der skal give ansatte og besøgende en tryg oplevelse. Hvad det indebærer, kan du se mere om herunder. 

Smitteforebyggende tiltag i parken

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt og forsøger fortsat at få en kommentar fra Tivoli Frihedens direktør i forhold til den forestående åbning.

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

COVID-19 LIVE:
Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

liveblog SSI: Nye britiske tal for coronavariant bekymrer

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Trine Assentoft bostøtte

play Trine er udviklingshæmmet og må ikke få hjælp derhjemme

Dagens mest læste