Tiltale: Betjent slog og sparkede anholdt mand

En anholdt sad i patruljebil med hænderne i håndjern på ryggen, da han blev sparket, lyder anklagen i retssag

En 30-årig østjysk politibetjent skal nu for retten for at have brugt vold i forbindelse med en anholdelse i september sidste år i Tilst uden for Aarhus.

Betjenten er tiltalt for at have slået med knytnæve og sparket en anholdt mand flere gange på benene, mens manden sad på bagsædet af politiets patruljebil med hænderne i håndjern bag ryggen.

Anholdelsen, der blev foretaget af to betjente, er blevet efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

På baggrund af klagemyndighedens undersøgelser af sagen har statsadvokaten besluttet at rejse tiltale mod den ene betjent.

Han er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 244 om vold. Sagen mod ham behandles mandag i Retten i Aarhus.

Den voldsomme anholdelse er optaget på en video, der indgår som bevis i sagen mod politimanden. Der er tale om en privat optagelse.

Anholdelsen skete 1. september 2016 klokken 11.35 på Tilst Søndervej. Den anholdte er en 28-årig mand.

Det fremgår af tiltalen mod betjenten, at manden allerede var anholdt og sad inde i politibilen, da han blev slået og sparket flere gange.

Den 28-åriges advokat, Claus Bonnez, har tidligere oplyst til Ritzau, at hans klient er sigtet i forbindelse med episoden.

Han skal ifølge politiet forud for anholdelsen have kaldt en politimand "en svans" i en butik.

Da den 30-årige betjent og hans kollega ville anholde ham, skal han ifølge sigtelsen have forsøgt at nikke den ene politimand en skalle.

Ifølge advokaten er manden glad for, at der er rejst tiltale mod betjenten.

- Han er bange, og han har fået psykologhjælp. Han kan nu få mulighed for at få psykologhjælpen betalt, hvis betjenten bliver dømt, sagde Claus Bonnez i januar, da anklagemyndigheden rejste tiltale mod betjenten.

Claus Bonnez er ud over at være forsvarsadvokat også formand for Landsforeningen Krim, der blandt andet yder retshjælp i sager om klager over politiet.

Efter den voldelige anholdelse i Tilst rejste foreningen krav om, at betjente bærer kameraer for at kunne dokumentere deres arbejde.

- Det burde være som i andre lande, at politiet selv har optagelserne, sagde Claus Bonnez til TV2 Østjylland nogle dage efter den voldelige anholdelse i Tilst.

Politiforbundet har kritiseret forslaget om kameraer for at være udtryk for manglende tillid til politiet.

Det var den 28-åriges bror, der lagde videoen på facebook. Her gav den anholdte efterfølgende også sin version af af anholdelsen. Den kan du læse herunder:

 

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 13.01.26

Dropper udeservering: - Det giver ikke mening

Lige nu
AstraZeneca Vaccine

liveblog Modtagere af et stik med AstraZeneca tilbydes ny vaccine

kupdrgbdlsjhvtiimusm

Ny film om Hvidstengruppen: Nu har du chancen for at spille med

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

Grøn Koncert

Grøn Koncert annoncerer koncerter til sommer - tre er i Østjylland

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

Dagens mest læste