Tillidsmand: Færre vikarer!

Efterspørger mere fast personale på Thorsgården

01:40

1 af 2

- Det er dybt utilfredsstillende!.

Ordene kommer fra Katja Linhave. Hun er tillidsrepræsentant for social- og sundhedspersonalet på den medicinske rehabiliteringsenhed Thorsgården i Åbyhøj, som er blevet udsat for massiv kritik.

Kritikken kommer fra beboere og pårørende, der har oplevet dårlige og deciderede mangelfulde forhold på rehabiliteringsenheden.

Flere beboere, som TV 2 | ØSTJYLLAND har talt med, kan berette om episoder, hvor de har måtte vente længe på at komme på toilet eller få serveret deres måltider.

Se. Blev efterladt på toilettet

Ifølge tillidsrepræsentant Tanja Linhave skyldes forholdene, at der er for mange vikarer og for lidt fast personale på stedet til at tage hånd om de ældre.

- Problemet er, at så bruger vi tiden på at forklare dem, hvad de skal gøre, og så når vi ikke selv de opgaver, vi ellers skulle nå, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Ansat en ny leder

De store udskiftninger i personalestaben skaber et ustabilt miljø og gør, at det er svært at oparbejde en rutine, fortæller Katja Linhave:

- Man skal sørge for, at det er det samme personale, der kommer på arbejde. Så oparbejder man en rutine og har et bedre flow i det daglige arbejde.

Aarhus Kommune har i dag ansat en ny leder og en sygeplejerske til at forsøge at forbedre forholdene på den medicinske rehabiliteringsenhed.

Hør tillidsrepræsentantens reaktion i tv-indslaget øverst i artiklen.