Tilbage til 1920'ernes Shanghai

Forestillingen Shanghai på Musikhuset Aarhus bringer publikum tilbage til 1920'erne via musik, scenografi og en historiefortæller

01:59

1 af 2

I går, fredag, og i aften præsenterer Musikhuset Aarhus en levende forestilling, der tager publikum med på en rejse tilbage til 1920'ernes Shanghai, og blandt virkemidlerne er tegnefilm, stillbilleder fra perioden, et bigband og historiefortælleren Søren Hein Rasmussen.

Koncerten er en del af Århundredets Festival, som er en årlig kulturfestval med fokus på historie, og festivalen består af 200 forskellige arrangementer. Et af dem er altså forestillingen om Shanghai, og TV 2 | ØSTJYLLAND var med underprøverne.

- Vi har både koncert, orkester, scenografi, og Søren Hein som er en levende historiefortæller på scenen, og det giver et levende udtryk og en levende indføring, fortæller Signe Bisgaard, der er komponist på Shanghai, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Abens År: Kinesisk nytår slået ind i Musikhuset

Det er historikeren Søren Hein Rasmussen, der indtager hovedrollen som formidler i forestillingen, og han lover blandt andet kunst, kultur og vildskab i alle henseender.

Forberedelserne har stået på i rigtig lang tid, og der er brugt et år på at sætte scenen.

- Musik, scenografien og billederne smelter sammen og bliver til ét, og det er det, der er fantastisk ved at have siddet og arbejdet parallelt med en anden kunstform og en anden person, fortæller Signe Bisgaard.

Se hele indslaget ved at klikke på ovenstående video.