Til kamp for Pakhus 27

Aarhus Søfarts Museum vil gerne flytte ind

02:16

1 af 2

En gruppe skibsentusiaster er gået til kamp for at redde det gamle Pakhus 27 på havnen i Aarhus. Aarhus Kommune har nemlig planer om at rive den gamle bygning ned.

- Vi drømmer om at få lidt mere plads. Og det med lidt mere plads, det kunne vi med fordel få i Pakhus 27. For os vil det være ligesom at komme hjem igen, for der startede vi i sin tid med magasin i et af hjørnerne, fortæller Karl Nøhr Sørensen, der er formand for Aarhus Søfarts Museum.

I et år har størstedelen af museets effekter været opmagasineret i containere på havnen. Nu har de kastet deres kærlighed på det gamle pakhus, som de drømmer om at lave til et maritimt kulturhus.

Og måske er der hjælp at hente. Kommunens beslutning, om at rive den gamle bygning ned, bakkes nemlig ikke op af alle politikere..

- Det er en rigtigt dejlig bygning. Den har noget historie og noget værdi i en bydel, der ender med at være glas stål og beton. Så er det vigtigt at have nogle af disse historiske elementer. Vi ønsker at bevare Pakhus 27, siger 2. viceborgmester i Aarhus Kommune, Marc Perera Christensen (Kons.) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Men skal skibsentusiasterne, Karl Nøhr Sørensen og Marc Perera Christensen lykkes med at redde pakhuset, så har de travlt. Bygningen skal efter planen rives ned i starten af det nye år.

- Så må vi jo tage skridtet videre og gå i byrådet, for den her bygning, den skal altså bevares. Og vi har jo før set, at byrådet omgør beslutninger

I indslaget øverst kan du få et kig indenfor i de meget beskedne lokaler, hvor Aarhus Søfarts Museum lige nu holder til.