Tidligere politiansat tiltalt for hacking og krænkelser

En tidligere ansat IT-medarbejder ved Østjylland Politi er tiltalt for at krænke og hacke kvindelige kolleger i en periode på over ti år.

En nu tidligere IT-ansat i Østjyllands Politi er tiltalt for at hacke og forsøge at hacke 140 politi-kollegers telefoner. 

Han er også tiltalt for at tilgå krænkende indhold i politisager, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Han har under påskud af at skulle undersøge blandt andet de ansatte iPhones hacket dem og derved fået adgang til intime, private billeder. 

- Det er en alvorlig sag, fordi der er tale om rigtig mange forurettede, og det er gået ud over mange, siger sagens anklager Maria Fanø, specialanklager i Fyns Politi.

Ifølge anklageskriftet, som TV2 ØSTJYLLAND har fået aktindsigt i, har episoderne fundet sted på politistationerne i både Aarhus, Randers og Horsens i perioden fra 2010 til 29. marts 2021.

Han er tiltalt for "under skærpende omstændigheder at have misbrugt sin stilling som IT-medarbejder ved Østjyllands Politi". 

- Der er et helt særligt tillidsforhold mellem kolleger, og det gør det særligt alvorligt for de forurettede, siger Maria Fanø til TV2 ØSTJYLLAND.

Den 42-årige tidligere ansatte er også tiltalt for gennem et nøglehul til et omklædningsrum på politigården i Aarhus den 23. marts 2021 at have optaget billeder af en kvindelig medarbejder, mens hun klædte om, uden hendes viden eller samtykke

Nogle af de ansatte er hacket én gang, mens andre er helt op til 30 gange. 

Der er rejst tiltale for i alt 12 forhold, som både er begået mod tidligere kolleger, venner og bekendte og mod tilfældige privatpersoner, som han købte brugte harddiske af, fra hvilke han gendannede og tilegnede sig privat og blufærdighedskrænkende indhold.

Desuden er han tiltalt for godt 100 tilfælde af uberettiget adgang til politiets efterforskningsmateriale. På den måde har han i flere tilfælde genkrænket kvinder ved at skaffe sig adgang til det blufærdighedskrænkende materiale, der indgik i sagerne. 

Han har blandt andet tilgået fortroligt materiale i politiets systemer uden berettiget beføjelse. Det har han tilgået i sager om voldtægter, manddrab og en sædelighedssag med et barn under 15 år. Dermed er der også tiltale for at besidde børnepornografisk materiale.

Sagen ligger ved Fyns Politi, da Østjyllands ikke må undersøge sig selv. Den blev i første omgang sendt til Midt- og Vestjyllands Politi, der dog blev vurderet inhabile.