Tidligere kriminel holder fernisering

Udstiller malerier på Psykiatrisk Hospital i Risskov

04:10

1 af 2

27-årige Nicolas Wridt Hansen levede i mange år et liv, de færreste kan forestille sig. For få år siden var hans liv nemlig gennemsyret af stofmisbrug, kriminalitet og voldsomme sammenstød med politiet.

Det hele kulminerede en dag, hvor han gik amok og politiet til slut skød ham i benet.

- Der sker det, at jeg er tåbelig, og jeg skulle ned og fortælle en, at jeg var utilfreds med, hvordan tingene foregik, og så vælger jeg at tage en kniv med, fordi jeg nok er bange for manden, men ville have sagt de her ting, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Så kommer politiet og skaber sig fuldstændig åndssvagt. De havde to hunde med, de kunne have sluppet. De råber og skriger, og jeg går endnu mere i panik - jeg var egentlig blevet roligt - og siger: "Så skyd mig!", og det vælger de så at gøre.

Maler sit liv

Nicolas Wridt Hansen fik derefter en behandlingsdom og blev indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov med diagnoser som ADHD og bipolar lidelse - og det er her, han begynder at male.

- Det er ting, der foregår i mit hoved, forklarer han sin kunst med.

Han maler det liv, han har levet, og i dag slog han dørene op til sin første store kunstudstilling på Museum Overtaci på Psykiatrisk Hospital i Risskov.

- Man bliver nødt til at få et standpunkt og komme videre. Og det har jeg brugt kunsten meget til - at få de her ting ud, forklarer han.

I dag fylder maleriet det meste i Nicolas Wridt Hansen hverdag. Og han håber, at andre unge kan finde inspiration i hans historie.

- Jeg kan vel byde ind med noget hjælp til, hvad man skal gøre, og hvad man ikke skal gøre.

Mød Nicolas Wridt Hansen i indslaget øverst på siden: Her kan du også opleve nogle af hans kunstværker.