Tidlig exit for Dalby og Co.

De danske håndboldkvinder ude af GF World Cup i Aarhus

Danmark vandt 24-20 over Sverige i holdets sidste indledende kamp ved GF World Cup, men er ude af turneringen.

Godt nok lykkedes det ikke for Danmark at spille sig videre til semifinalerne ved GF World Cup, men med 24-20-sejren over Sverige blev det trods alt til en smule oprejsning efter to dårlige kampe.

De danske håndboldkvinder skulle have vundet med mindst syv mål over Sverige for at gå videre, og undervejs i kampen var holdet da også tæt på den magiske grænse.

Men efter en fremragende åbning på kampen faldt niveauet i begyndelsen af anden halvleg, og det blev i sidste ende afgørende.

Helt anden indstilling
Danmark løb som nævnt på banen med en helt anden indstilling og gejst, end holdet viste i de to første kampe i turneringen, der endte med nederlag til Rusland og Spanien.

Her var landstræner Jan Pytlick nødt til at spare en del spillere, men mod Sverige stillede han i stærkeste opstilling.

Også i forsvaret, hvor der fra første fløjt blev lukket ordentligt ned for modstandernes skytter og indspil.

Specielt Rikke Skov virkede enormt tændt, og indsatsen gav pote med det samme. Efter et kvarters spil var Danmark foran med seks mål, og så virkede det ikke længere usandsynligt at nå semifinalen.

Heller ikke, selv om Sverige halede lidt ind før pausen og barberede den danske føring ned til 13-9.

Alt for mange tekniske fejl og dårlige afslutninger i anden halvlegs første kvarter betød imidlertid, at danskerne i denne fase selv smed muligheden for den krævede storsejr væk.

Trænings resten af weekenden
Resultatet betyder, at Spanien går i semifinalen, hvor modstanderen hedder Norge. Den anden semifinale bliver et anliggende mellem Rusland og Frankrig.

GF World Cup er dermed som udgangspunkt slut for Danmarks vedkommende, og dermed står den på træning resten af weekenden for truppen.

Der kan dog blive tale om at arrangere en træningskamp på søndag mod et af de andre hold, der er slået ud af turneringen.

Danmark-Sverige 24-20 (13-9)

Danmark: Rikke Skov 7, Camilla Dalby 5, Maria Fisker 3, Majbritt Kviesgaard 2, Ann Grete Nørgaard 2, Susan Thorsgaard 1, Christina Krogshede 1, Kamillla Kristensen 1, Line Jørgensen 1, Mette Gravholt 1.

Udvisninger: Danmark 4, Sverige 2

Tilskuere: 2.712