Ti sigtet i hash-aktion

Østjyllands Politi slog til mod Mølleparken i Aarhus

Foto: Google Maps

Som et led i kampen mod euforiserende stoffer i Mølleparken gennemførte Østjyllands Politi mandag en aktion i parken i det centrale Aarhus.

Her blev syv personet taget for besiddelse af hash og skunk, mens tre personer blev sigtet for besiddelse og salg af hash og skunk.

- Mølleparken er et sted, hvor der gennem længere tid er blevet handlet euforiserende stoffer. Vi har før lavet målrettet indsatser som denne, og vi kommer til at gøre det igen, siger politikommissær Kristian Harlev, der er leder af specialpatruljen i Østjyllands Politi, til tv2oj.dk.

Ifølge Østjyllands Politi medfører besiddelse af hash i små mængder en bøde på 2.000 kroner. Salg af hash medfører som udgangspunkt syv dages fængsel. Begge straffe gælder, når man bliver taget første gang, og bliver man taget igen, stiger både bøden og tiden, man skal i fængsel.

Politiet kan også give personer forbud mod at opholde sig i for eksempel Mølleparken i op til to år, hvis de gentagende gange bliver snuppet med euforiserende stoffer.

-Hvis de handler med stoffer i Mølleparken, og vi tager dem for anden gang, så får de et forbud mod at opholde sig i Mølleparken. Tager de så ophold i parken i løbet af den periode, bliver de sigtet for overtrædelse af forbuddet, og så får de en klækkelig bøde, siger Kristian Harlev.

Han fortæller, at en enkelt person mandag fik forbud mod at opholde sig i Mølleparken, mens de andre - udover bøde og eventuel fængselsstraf - fik en advarsel. Bliver de taget for lignende igen i Mølleparken, vil de dermed få et forbud mod at opholde sig der.