Ti får kørt ihjel under springtur på motorvej

En større fåreflok skabte kaos på Djurslandsmotorvejen. Ti får blev kørt ihjel

Mens oprydningsarbejdet stod på, blev motorvejen delvist spærret af for trafikanterne. 10 får døde. Foto: Øxenholt foto

Ti får har mistet livet, efter de sent fredag aften havde bevæget sig ud på Djurslandmotorvejen ved Aarhus N.

Klokken cirka 22.30 begyndte telefonerne at ringe ved Østjyllands Politi. Meldinger om 30-40 får på springtur på motorvejen begyndte at tikke ind.

Læs også Dronningen samler familien til julefest i Aarhus

Da den første patrulje ankom til stedet, kunne betjentene konstatere, at ti får var blevet dræbt, efter at de var blevet ramt af en lastbil og en personbil på motorvejen.

Ingen personer er kommet noget til, men der er sket materielle skader på køretøjerne.

Det var her ved Djurslandmotorvejen ved det nordlige Aarhus, at fårene sent fredag aften blev påkørt og skabte trafikale udfordringer. Foto: Google Maps

Derudover forsagede de mange får også, at motorvejen måtte spærres af, mens der blev ryddet op, og mens de resterende får skulle indfanges og flyttes væk fra stedet.

Skabte trafikale problemer

- Det var heldigvis uden for myldretiden, men det kan ikke undgås, at det har givet gener for nogle trafikanter, siger vagtchef Martin Christensen fra Østjyllands Politi.

Læs også Gadeparkering bliver dyrere i Aarhus: Her er de nye takster

Han fortæller, at man fik fårene flyttet hen til en midlertidig indhegning ved Krifa-bygningen ikke langt derfra. Lørdag morgen er ejeren af fårene fundet, så de nu kan forlade deres midlertidige indhegning og komme hjem.

Hvordan fårene har fundet vej ud på motorvejen, vides ikke.