Thor mistede uvurderlige LP'er i tog - nu er der fantastisk nyt

Et øjebliks glemsomhed fredag aften kunne have kostet en togpassager nogle dyrebare LP'er, men en opmærksom DSB-ansat har nu reddet dagen.

OPDATERET 22:45: Thor Malthe Andersen melder nu, at pladerne er fundet og i DSB's hænder. En lokomotiv fører så denne artikel og har kontaktet Thor for at fortælle, at pladerne er fundet og er på vej til hittegodskontoret i København.

Thor Malthe Andersen var lige kommet ud foran Aarhus Hovedbanegård og nåede at nyde, at han ikke havde så meget med på sin tur, da chokket ramte ham.

Han havde glemt en mulepose i toget - og vigtig en af slagsen.

- Pis, pis, pis, pis! tænkte jeg, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND

I posen lå nemlig omkring 20 sjældne og personligt ekstremt værdifulde LP'er, som Thor Malthe Andersen havde bragt med sig fra København til en fest fredag aften hos en ven i Aarhus.

Så Thor Malthe Andersen sprintede i al hast fra banegårdspladsen og ned til den perron, hvor han netop var stået af. Men han nåede kun lige at se bagenden af det tog, der nu fortsatte nordpå mod Aalborg.

- Det er så idiotisk, at det næsten føles uvirkeligt, siger en selvbebrejdende Thor Malthe Andersen

Det er en af Thor Malthe Andersens store hobbyer at finde og samle plader.
Det er en af Thor Malthe Andersens store hobbyer at finde og samle plader. Foto: Privatfoto

Vinylpladerne har han samlet over 15 år på rejser til Jamaica, Caribien og USA og bærer en enorm emotionel værdi for ham.

- Det er plader, der minder mig om rejser og venner. Der er bare så mange minder i dem - det er helt vildt. På den måde er de jo uvurderlige, siger Thor Malthe Andersen.

I "fuld panik" skyndte han sig at ringe til DSB for at gøre opmærksom på, at han havde mistet sine mulepose. Men meldingen var, at han bare er nødt til at vente og håbe på, at pladerne dukker op på DSB's hittegodskontor.

Mange af pladerne er af sjældne genrer, som man ikke finder i pladebutikker i Danmark.
Mange af pladerne er af sjældne genrer, som man ikke finder i pladebutikker i Danmark. Foto: Privatfoto

I Aalborg fik Thor Malthe Andersen ved hjælp af sit netværk en bekendt til at gå ind i netop det tog, han havde siddet i, for at lede efter den mistede mulepose. Men på trods af at han kunne forklare præcist, hvor han havde siddet, var den ikke til at finde.

Nogen har taget den. Enten personale på toget eller, som Thor Malthe Andersen frygter, en langfingret passager på toget.

Lørdag delte Thor Malthe Andersen en bøn på Facebook, hvor han beder alle og enhver om hjælp til at finde sine "babyer", som han kalder pladerne.

Jagten på sjældne plader har blandt andet bragt ham til Caribien.
Jagten på sjældne plader har blandt andet bragt ham til Caribien. Foto: Privatfoto

Muleposen er sort og kan kendes ved, at der med store hvide bogstaver står "DR P4". Inde i posen skulle der altså ligge omkring 20 LP'er i covers.

Ifølge Thor Malthe Andersen stod han af toget i Aarhus klokken 17:42, og det er altså mellem dér, og da det ankommer til Aalborg, at muleposen er blevet fjernet.

Så nu må Thor Malthe Andersen acceptere uvisheden om sine pladers skæbne og væbne sig med tålmodighed. Men ventetiden er uudholdelig, fortæller han.

- Jeg håber bare, de kommer hjem. Der er så meget god karma til den, der kan hjælpe mig med at få dem tilbage.

Se hans opslag herunder: