Thomas lærer at bruge NemID og SKAT

It-klub skal hjælpe udviklingshæmmede borgere i Aarhus med at gebærde sig på internettet

02:35

1 af 2

Hverdagen bliver mere og mere digital. Brevene fra kommunen havner for de flestes vedkommende i e-boks, og firmaerne vil gerne sende tilbud i indbakken.

Men hvad gør man lige, hvis man aldrig har så meget som tændt en computer eller ikke ved, hvordan man kommer på internettet?

Det forsøger en it-klub i Aarhus at hjælpe med. Brugerne af klubben er udviklingshæmmede og har forskellige niveauer af it-kundskaber.

En af dem er Thomas Øm. Han har allerede haft stor gavn af at komme i it-klubben:

- I dag kan jeg for eksempel finde ud at komme ind på SKATs hjemmeside

Hjælpe hinanden

Formålet med it-klubben er at klæde brugerne bedre på til at navigere i den digitale verden ved for eksempel at introducere dem til e-boks, NemID, borger.dk og andre redskaber, som bruges inden for det offentlige.

Efterhånden som brugerne bliver dygtigere, kan de også hjælpe hinanden og udveksle erfaringer.

Thomas Øm er ikke i tvivl om, at netop tilbuddet om at deltage i en it-café sammen med ligesindede har haft stor betydning for ham:

- Havde jeg ikke haft it-caféen og netavisen, som jeg også er en del af, så var jeg nok også gået tabt på et eller andet punkt, siger han.

It-klubben er for nyligt blevet indstillet til Aarhus Kommunes handicappris 2015 for netop det stykke arbejde.

Du kan høre socialpædagog Frank Torkos fortælle om erfaringerne med at hjælpe udviklingshæmmede i it-klubben i tv-indslaget øverst i artiklen.