Teenagere fængslet for drab

To mænd, der er sigtet for at have dræbt en 55-årig kvinde i Holme ved Århus, blev tirsdag aften fængslet for fire uger.

To unge mænd blev tirsdag aften ved et grundlovsforhør i retten i Århus fængslet for fire uger, sigtet for drabet på den 55-årige Mona Birgit Teichmann.

Drabet fandt sted mandag eftermiddag eller aften. Det var den 55-åriges datter, som natten til tirsdag fandt sin mor bagbundet og kvalt, da hun kom hjem kort efter midnat. Allerede tirsdag morgen blev de to nu sigtede, der kender offerets datter, anholdt i Nordsjælland.

Den ene af de sigtede er 17 år, mens der er usikkerhed om den andens alder - han er mellem 17 og 19 år gammel.

Ved grundlovsforhørets start begærede anklageren lukkede døre, men efter protester fra de fremmødte pressefolk, besluttede dommeren i stedet at nedlægge referatforbud. Derfor kunne chefkriminalinspektør Allan Lund, Århus, tirsdag aften heller ikke komme ind på et muligt motiv til drabet.

På spørgsmålet, om der var forsvundet noget fra lejligheden svarer han dog - Der er forsvundet nogle effekter, og dem har vi fundet hos de sigtede. Efter grundlovsforhøret kærede den 17-årige fængslingen til landsretten, mens den anden accepterede fængslingskendelsen.