Teenage-tyve løb fra anholdelse: Efterlyst over politiradio

To unge mænd på 16 og 18 år troede de kunne stikke af, da de i går blev taget på fersk gerning i at køre hasarderet rundt på stjålne motorcykler

Politiet måtte sætte en efterlysning i gang over politiradion, da to teenagedrenge valgte at flygte fra anholdelse i går aftes. Foto: Scanpix - Bent Midstrup. Arkivfoto.

To teenagedrenge valgte mandag aften at smide motorcyklen og sætte det lange ben foran, da politiet kl. 20.15 opdagede dem i at køre ræs på stisystemerne i Brabrand uden styrthjem, og ovenikøbet på stjålne motorcykler.

Flugtforsøget var en dum beslutning, lyder det fra Østjyllands Politi.

- De fleste kan jo godt finde ud af, at det klogeste er at stå stille, når politiet beder dem om det. Når politiet råber, at man skal stoppe, så skal man altså stoppe, siger Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi. 

Læs også LA: Lovlig hash vil løse bandekonflikten

Efterlyst over radioen

Drengene blev efterlyst over politiradioen, og der gik ikke længe, før politiet fik fingrene i dem. En politimand fangede den flygtende duo på Anettevej i Brabrand, hvor de blev anholdt kl. 20.50, altså 35 minutter efter de blev forsøgt anholdt første gang.

Den fejlslagne flugt kommer nu til at betyde, at drengene får en hårdere straf, da de både er sigtet for tyveri af motorcyklerne, for at flygte fra politiet og for flere forskellige brud på færdselsloven.

Læs også Sprit- og narkobilist standset med steakknive i handskerummet

Det var borgere i området, der i første omgang sørgede for, at politiet fik nys om de unge mænd. De anmeldte deres vilde kørsel på stierne, og det var først, da politiet ankom til stedet, at de kunne konstatere, at der også var tale om motorcykeltyveri.