Teenage-tyve løb fra anholdelse: Efterlyst over politiradio

To unge mænd på 16 og 18 år troede de kunne stikke af, da de i går blev taget på fersk gerning i at køre hasarderet rundt på stjålne motorcykler

To teenagedrenge valgte mandag aften at smide motorcyklen og sætte det lange ben foran, da politiet kl. 20.15 opdagede dem i at køre ræs på stisystemerne i Brabrand uden styrthjem, og ovenikøbet på stjålne motorcykler.

Flugtforsøget var en dum beslutning, lyder det fra Østjyllands Politi.

- De fleste kan jo godt finde ud af, at det klogeste er at stå stille, når politiet beder dem om det. Når politiet råber, at man skal stoppe, så skal man altså stoppe, siger Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi. 

Efterlyst over radioen

Drengene blev efterlyst over politiradioen, og der gik ikke længe, før politiet fik fingrene i dem. En politimand fangede den flygtende duo på Anettevej i Brabrand, hvor de blev anholdt kl. 20.50, altså 35 minutter efter de blev forsøgt anholdt første gang.

Den fejlslagne flugt kommer nu til at betyde, at drengene får en hårdere straf, da de både er sigtet for tyveri af motorcyklerne, for at flygte fra politiet og for flere forskellige brud på færdselsloven.

Det var borgere i området, der i første omgang sørgede for, at politiet fik nys om de unge mænd. De anmeldte deres vilde kørsel på stierne, og det var først, da politiet ankom til stedet, at de kunne konstatere, at der også var tale om motorcykeltyveri. 

80_percent

play Lystbådepladser bliver revet væk

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Silkeborg Højskole

Højskole bruger ny taktik: Fortsat kun et smittetilfælde

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse