Technofest: 33 taget for narko

Politiet havde en travl nat ved Ridehuset

Foto: Colourbox

Bødeblokken blev anvendt flittigt, da politiet i aftes kontrollerede en række deltagere ved en technofest i Ridehuset i Aarhus.

Ifølge Østjyllands Politi blev i alt 33 opstemte festdeltagere noteret for overtrædelse af narkolovgivningen.

De 33 festdeltagere blev alle sigtet og kan se frem til en bøde. Ingen personer blev dog anholdt.

- Vi ønsker ikke at overdramatisere episoden. Der var tale om et ganske almindeligt opsyn med et arrangement, sådan som vi gør i forbindelse med så mange andre arrangementer i Aarhus, siger politikommissær Peter Hunniche fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Og egentlig forløb technofesten ganske roligt. Der var i hvert fald ikke så mange sager, som det tidligere har været tilfældet i forbindelse med aarhusianske technofester for nogle år siden.

Se: Techno-arrangør vil sagsøge unge

I forbindelse med en technofest i Ridehuset i 2011 blev flere personer kørt på sygehuset - enkelte festdeltagere blev endda lagt i respirator.

Episoden førte efterfølgende til en lokal debat om, hvorvidt Aarhus Kommune i fremtiden skulle stille lokaler til rådighed for fester, hvor en del af deltagerne tager narko.

- Det er helt uacceptabelt, at fester udvikler sig på den måde. Jeg ønsker ikke at lægge lokaler til narko-fester. Det sender et helt forkert signal og strider mod det, jeg og Aarhus Kommune står for, sagde den daværende rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen (K) dengang til kommunes hjemmeside.