Teaterdirektør stopper

Mick Gordon stopper som direktør på Aarhus Teater efter knap to et halvt år på posten

Foto: Rasmus Baaner

Den irske instruktør Mick Gordon stopper som direktør for Aarhus Teater.

- Det handler udelukkende om personlige årsager. For det første har min kone og jeg brug for at være tættere på venner og familie, når vi får vores andet barn til juli, og så er min far desværre meget syg, siger Mick Gordon fra en telefonforbindelse fra Belfast til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mick Gordon tiltrådte som teaterdirektør for Aarhus Teater i december 2012 efter Stefan Larsson.

Ikke ny beslutning

Beslutningen om at stoppe har været undervejs i noget tid, og den nu tidligere teaterdirektør og bestyrelsen har været i dialog de seneste måneder.

- De har været utrolig forstående. Det værste ved det er timingen. Vi skal lige til at åbne for et nyt show, Glas og Bobler, i næste uge, og vi står over for den mest spændende sæson i årtier, som har taget mig to et halvt år at sætte sammen, siger han.

Se: Formand roser Mick Gordon

Mick Gordon er dog sikker på, at det ikke for betydning for den kommende sæson, at han stopper på nuværende tidspunkt.

Alt er på plads

- Vi har arbejdet hårdt og forberedt det godt, så alt er på plads. Programmet for 2016 er på plads, og aftalerne for den Europæiske Kulturhovestad i 2017 er næsten på plads, siger den afgående direktør.

- Jeg er selvfølgelig utrolig skuffet over ikke at have muligheden for at følge det til dørs, men jeg er nødt til at stoppe for at tage mig af min far.

Resten af året vil Mick Gordon bruge på at tage sig af sin familie, og i 2016 skal han instruere i både Irland og London.

Chefdramaturg Trine Holm Thomsen konstitueres som teaterdirektør med øjeblikkelig virkning.