Teater lagt ned af smitte - nu får det konsekvenser

Aarhus Teater er nødsaget til at udskyde de to premierer af Romeo & Julie og Sandmanden.

Lige som genåbningen af kulturlivet er blevet en realitet, sætter coronasmitten en stopper for flere aktiviteter på Aarhus Teater.

Lige nu er 19 ud af 20 på castet til Romeo & Julie og seks ud ni fra Sandmanden hjemsendt med corona, oplyser Aarhus Teater i en pressemeddelelse.

I alt er 46 personer fra Aarhus Teater siden den 1. januar konstateret smittet med covid-19, og nu får smitten konsekvenser for teatret på Bispetorvet i det centrale Aarhus.

Den høje smitte har sat en stopper for prøverne til Romeo & Julie og Sandmanden, hvorfor teatret nu har set sig nødsaget til at udskyde de to premierer til henholdsvis den 10. februar og 22. februar.

Aarhus Teater ligger på Bispetorv i Aarhus lige ved Domkirken. i Aarhus
Aarhus Teater ligger på Bispetorv i Aarhus lige ved Domkirken. i Aarhus Foto: Aarhus Teater

Genoptager prøver når alle er raskmeldt

Samtidig aflyser teatret helt den publikumsinvolverende forestilling Til De Lyse Morgener, men urpremieren på monologen The Supreme Gentleman fastholdes til den 5. februar.

- Vi er som mange af vores kolleger i teaterbranchen hårdt ramt af covid-19. Vi har krav til de medvirkende på produktionerne om gyldigt coronapas og daglige tests, vi er ekstremt påpasselige med sikkerhedsforanstaltningerne og alligevel har virus sneget sig ind i vores prøvelokaler, siger Trine Holm Thomsen, teaterdirektør på Aarhus Teater, i pressemeddelelsen.

Hun fortsætter:

- Derfor har vi måttet hjemsende størstedelen af de medvirkende på Romeo & Julie og Sandmanden og kan først genoptage prøverne, når alle er raskmeldt igen.

Sådan påvirkes forestillingerne

Kan blive dyrt

Og ifølge Allan Aagaard, direktør ved Aarhus Teater, får det økonomiske konsekvenser for teatret.

- Som situationen ser ud lige nu med aflyste forestillinger, forventer vi et tab på billetindtægter og nye corona-relaterede udgifter på cirka. 2,5 millioner kroner. Det er et stort beløb, som vil være meget svært at hente ind i resten af sæsonen, siger Allan Aagaard.

Han tilføjer:

- Vi gør alt hvad vi kan for at skabe tryghed om teaterbesøget og blandt andet er alle publikumsområder desinficerede inden hver forestilling. Vi sætter vores lid til, at man snarest får detaljerne om hjælpepakker på plads, så vi kan kompenseres.

Alle med billetter til de aflyste forestillinger vil blive kontaktet af Aarhus Teater og tilbudt et gavekort.

VIDEO: Se indslag om Aarhus Teaters coronakvaler herunder

De har hungret efter at måtte åbne, og i søndags kunne kulturinstitutionerne så endelig slå dørene op for offentligheden efter endnu en nedlukning. Men på Aarhus Teater er genåbningen ikke gået som forventet. Coronasmitte har sneget sig helt ind på scenen og lagt flere forestillinger ned.