Tall Ships Races - sæt i gang!

104 skibe og 3.000 besætningsmedlemmer

02:02

1 af 2

Der er gang i den på Aarhus Havn i dagene 4.- 7. juli. I dag torsdag var eventen Tall Ships Races' første dag.

Borgmester Jacob Bundsgaard har erklæret Tall Ships Races for åbent. Det forventes, at op imod en halv million mennesker vil lægger vejen forbi kajen, hvor skibene vil lægge til.

The Tall Ships Races er en årligt tilbagevendende kapsejlads for sejlførende skoleskibe, der har været afholdt i de europæiske farvande siden 1956. Hvert år deltager op imod 100 skibe af størrelsen 30-300 fod og med en samlet besætning på 3.000-4.000 unge mennesker fra cirka 30 forskellige nationer. I år tæller det så 104 af slagsen.

Formålet med The Tall Ships Races er at give unge mennesker af alle nationaliteter mulighed for at dyste til søs og i fællesskab og venskabelig kappestrid at møde de udfordringer, som sejladserne og de tilknyttede aktiviteter giver.

TV 2 | ØSTJYLLAND var med ombord på et stort mexikansk skib med en syngende besætning. Borgmesteren var vældigt imponeret.

- Det her er et helt fantastisk flot skib. Det er et af de smukkeste skibe, der overhovedet findes i verden, og det er et stort privilegie, at vi kan få lov at lægge havn til det i dag, sagde Jacob Bundsgaard (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag om åbningen øverst på siden.