Syv personer taget for at køre uden kørekort: - Det er lidt foruroligende

Syv personer blev i løbet 16 timer taget i at køre uden kørekort i Aarhus-området.

På under et døgn har Østjyllands Politi taget syv personer i at køre uden et gyldigt kørekort i og omkring Aarhus. Det fortæller Østjyllands Politi lørdag formiddag. 

- Det er korrekt, at vi har taget syv personer i at køre uden kørekort. Vi lavede en indsats i går, hvor vi tjekkede lidt flere, end vi plejer, men det er stadigvæk lidt foruroligende, at så mange kører rundt uden at have tilladelse, siger Martin Christiansen, der er vagtchef hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Den første, som blev taget uden kørekort, var en 25-årig mand, der blev stoppet på Inge Lehmanns Gade i Aarhus Midtby klokken 10.40. Og allerede klokken 12.55 var den gal igen - denne gang i Brabrand, hvor en 27-årig mand blev stoppet på Hejredalsvej.

I alt blev seks mænd og én kvinde taget uden et gyldigt kørekort. To i Aarhus, to i Brabrand og en i henholdsvis Hornslet, Tilst og Skødstrup. 

- Det er en rigtig alvorlig forseelse. Det er både personer, som har fået det frakendt og som ikke har erhvervet sig det igen. Men også personer, som aldrig har haft et kørekort, og de kender jo slet ikke færdselsloven, siger Martin Christiansen.

Han påpeger dog, at færdsel er noget, som politiet har stort fokus på. 

- Vi tjekkede flere, end vi plejer i går, men vi har altid stort fokus på det, siger han. 

Hvad der sker med de syv personer nu, afhænger af, om det er første gang, de laver forseelsen, eller om de tidligere er blevet taget for noget lignende. 

- I første omgang får man en bøde, men hvis man har gjort det mange gange, så kan det ende med, at vi beslaglægger køretøjet, siger Martin Christensen. 

Oversigt over de syv som blevet taget uden førerret 

Letbane giver fravær collage

playAnne Sofie får fravær i skolen, når letbanen ikke kører: - Usikkerheden er det værste

Skærmbillede 2020-11-30 kl. 22.31.10

play Folkekirker tænker kreativt: Sådan kan vi alle komme i kirke til jul

e5c340af-16a5-4561-8a3b-19e3c1155acf.jpg

Sne og slud er på vej ind over Danmark

Lige nu
corona

liveblog Tre dødsfald på østjysk ferie-ø: Var smittet med corona

IMG_2530

playØstjyske pirater vil erobre verdenshavene og bringe guldet hjem

0c656f4e-9bfc-4846-9866-ff32db2192df

Randers-træner smittet med coronavirus