Syv af otte er fængslet efter stor jysk narkoaktion

En stor narkoaktion resulterede onsdag i mange anholdelser. Torsdag har dommer fængslet syv personer i fire uger

De syv mænd blev varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør ved retten i Aarhus.

Syv mænd er torsdag blevet varetægtsfængslet ved grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Sammen med en ottende mand blev de fremstillet og sigtet i en stor narkosag. Syv blev fængslet i fire uger, mens den sidste blev løsladt.

Læs også Otte personer skal for en dommer i stor narkosag

Det oplyser Østjyllands Politi.

De otte mænd blev alle anholdt efter en større, narkorelateret politiaktion onsdag. Sagen er en del af en endnu større efterforskning og aktion mod en stor international narkoorganisation.

Tre andre blev foruden de otte fremstillede også anholdt onsdag, men dem har anklagemyndigheden ikke krævet fængslet.

Anklageren tog torsdag forbehold for at kære løsladelsen af den ottende mand.

Lukkede døre

Anklagemyndigheden anmodede om lukkede i døre i dagens grundlovsforhør, og derfor er det småt med oplysninger fra politiet.

På grund af de mange fængslede og sagens kompleksitet står det uklart, hvordan de otte anholdte forholdt sig til sigtelserne ved grundlovsforhøret, oplyser politiet.

Onsdag fortalte Østjyllands Politi dog, at der var gennemført en større aktion mod omfattende handel med hash. Aktionen var rettet mod bandemiljøet i Aarhus. 

Læs også Bandefolk fra Aarhus anholdt i stor narkosag

- I forbindelse med indsatsen beslaglagde politiet to millioner danske kroner i kontanter og 15.000 euro samt en enkelt personbil.

- Der blev desuden fundet 14 kilo hash. Under efterforskningen af narkoorganisationen har SEV (Særlig Efterforskning Vest. red.) samarbejdet med politiet i henholdsvis Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien, skrev politiet onsdag.

Længerevarende efterforskning

Anholdelserne onsdag er en fortsættelse af en længerevarende efterforskning og del af et større sagskompleks.

- Med dagens aktion har vi taget endnu et skridt mod at optrevle en stor international narkoorganisation, som har indført store mængder narkotika til Danmark.

- Vi fortsætter vores indsats, og jeg kan ikke afvise, at der kommer yderligere anholdelser i sagen, skrev Politiinspektør Brian Olsen onsdag.

01:22

I en stor aktion onsdag har Særlig Efterforskning Vest sammen med Østjyllands Politi anholdt en mængde personer mistænkt for omfattende handel med hash. Desuden er 14 kilogram hash og to millioner kroner samt 15.000 euro blevet beslaglagt under ransagning af flere adresser.

Luk video