Syv af årets otte Grøn-koncerter meldte alt udsolgt

Sommervejret har været med Grøn-touren i år, og kun én af de otte koncerter fik ikke solgt alle billetter

Rock-veteranerne fra D-A-D var med på årets Grøn-karavane. Foto: Martin Sylvest - Ritzau Scanpix

I alt 191.000 gæster har været med til Grøn i denne sæson. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Det er Tuborg og Muskelsvindfonden, der står bag koncertrækken Grøn. Muskelsvindfonden har hovedsæde i Aarhus. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

1 af 3

Sidste år var sommeren grå og våd, og det mærkede man hos arrangørerne af Grøn-koncerterne, som slet ikke kunne tiltrække det ønskede antal gæster til græsmarker og festivalpladser rundt om i landet.

Helt anderledes har det været i år. Søndag slutter denne sommers Grøn-tour i Valby, og i år kan arrangørerne bag - Tuborg og Muskelsvindfonden - melde udsolgt til syv af de otte koncerter.

Læs også Frivillig med muskelsvind til udsolgt Grøn: - Føler jeg kan bruges

Koncerten på Marienlyst i Aarhus lørdag den 21. juli var blandt de udsolgte koncerter. Kun i Esbjerg lykkedes det ikke at få solgt samtlige billetter.

I alt 191.000 gæster har været med til Grøn. Det er ikke egentlig publikumsrekord. Men det er det tætteste, man har været på at kunne melde alt udsolgt, fortæller direktøren for Muskelsvindfonden, Henrik Ib Jørgensen.

- Vi er nok så tilfredse, som vi overhovedet kan være, siger han.

Når vejret og musikprogrammet sidder lige i skabet, er tilslutningen stor til Grøn Koncert.

Henrik Ib Jørgensen, direktør, Muskelsvindfonden

At det er gået så godt med billetsalget, skyldes flere ting, mener Henrik Ib Jørgensen. Men vejret spiller en stor rolle.

- Grøn Koncert er et meget stærkt brand, der er solidt plantet i danskernes bevidsthed. Og når vejret og musikprogrammet sidder lige i skabet, er tilslutningen stor til Grøn Koncert.

Grøn-touren begyndte 19. juli og har foruden Valby været forbi Amager, Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense og Næstved.

De kunstnere, der har optrådt denne sommer, er blandt andre Lukas Graham, Aqua, Suspekt, D-A-D, Phlake og Ericka Jane.

01:28

VIDEO: Antoniett Vebel Pharao har i 10 år været frivillig på Grøn Koncert. I år er hun der igen og elsker som altid kontakten med publikum. TV2 ØSTJYLLAND mødte hende under koncerten i Aarhus 21. juli.

Luk video

Grøn Koncert er meget vejrafhængig

Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindsfondens arbejde. Det er eksempelvis sommerlejre, idrætsaktiviteter for personer med muskelsvind og medlemsgrupper, hvor de lærer hinanden at leve med sygdommen.

Der er endnu ikke overblik over, hvor stort overskuddet bliver i år, men det tegner godt. Og det er tiltrængt efter tre år med underskud.

Læs også Louise og Mads holdt bryllupsrejse på festival: I år er udbyttet med

- Det bliver et fantastisk år. Det er der ingen tvivl om.

- Vi har haft tre år med ustadigt sommervejr. Sidste år var det decideret dårligt. Og det ramte os. Der tabte vi nogle millioner. Det går op og ned, og Grøn Koncert er meget vejrafhængig, siger Henrik Ib Jørgensen.

Grøn Koncert blev afholdt første gang i 1983. I dag kaldes touren bare "Grøn".

GRØN KONCERT

Det er Tuborg og Muskelsvindfonden, der står bag koncertrækken Grøn. 

Muskelsvindfonden har hovedsæde i Aarhus. Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindsfondens arbejde.

Muskelsvindfonden første koncert fandt sted på Tangkrogen i Aarhus i 1971. Koncerterne blev afholdt hvert frem til 1977.

I 1983 blev Grøn Koncert stiftet i Aarhus i samarbejde med Tuborg. Koncert-turnéen blev landsdækkende.

Tidligere har der både været koncerter i Aarhus og Randers. I år er Marienlyst i Aarhus dog det eneste sted i Østjylland, hvor der afholdes Grøn.